REAL LIFE TRUE STORIES

Η Alexandria Ocasio-Cortez μιλά για την επίθεση στο Καπιτώλιο: «Φοβήθηκα ότι θα με βίαζαν»


The Jennettes

10 Αυγούστου 2021

Η Alexandria Ocasio-Cortez μιλά για την επίθεση στο Καπιτώλιο: «Φοβήθηκα ότι θα με βίαζαν»

H Alexandria Ocasio – Cortez μίλησε για όσα βίωσε στις 6 Ιανουαρίου, όταν φανατικοί υποστηρικτές του Trump εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, και αποκάλυψε ότι πολλές φορές φοβήθηκε για τη σωματική της ακεραιότητα. Όχι, δεν ανησυχούσε πως κάποιος θα τη χτυπούσε – η σεξουαλική κακοποίηση ήταν αυτή που της προκαλούσε τρόμο.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο CNN και την πολιτική ανταποκρίτρια Dana Bash, εκμυστηρεύτηκε πως πέρασε ώρες κρυμμένη. «Ο ρατσισμός και η πατριαρχία συνδέονται με πολλούς τρόπους. Μεγάλο μέρος της βίας είναι σεξουαλικοποιημένο. Δε θεωρώ πως θα με σκότωναν απλώς. Σκεφτόμουν ότι θα μου συνέβαιναν και άλλα πράγματα».

Η δημοσιογράφος τη ρώτησε εάν το ενδεχόμενο του βιασμού της πέρασε από το μυαλό. «Ναι, νόμιζα ότι θα με βίαζαν», απάντησε η Βουλευτής.

Η Alexandria Ocasio – Cortez, πίσω στο Φεβρουάριο, είχε μιλήσει για τη σεξουαλική επίθεση που είχε δεχθεί. Σε ανάρτησή της στο Instagram, παραδέχθηκε ότι τα κατάλοιπα που είχε αφήσει στην ψυχή της αυτή η εμπειρία, βγήκαν στην επιφάνεια όταν μέλη της QAnon την απείλησαν.

«Οι survivors έχουν πολλές δεξιότητες. Και οι δεξιότητες που αποκτάς, ως survivor, είναι η ανθεκτικότητα, κι όλα έρχονται πίσω σωστά. Και για εμένα, ήρθαν πίσω εκείνη την ημέρα, για αν επιβιώσω».

 

Δείτε ακόμη: Δυνατές φωτογραφίες που περιγράφουν τη γυναικεία κακοποίηση 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefit

jenny.gr