UPDATE #NOW

Η AnnaLynne McCord λέει στον Putin «Λυπάμαι που δεν ήμουν η μητέρα σου», στο χειρότερο βίντεο της χρονιάς


Στεφανία Παπαδημητρίου

25 Φεβρουαρίου 2022

Η AnnaLynne McCord λέει στον Putin «Λυπάμαι που δεν ήμουν η μητέρα σου», στο χειρότερο βίντεο της χρονιάς
Σε λιγότερο από δυόμισι λεπτά, η ηθοποιός δείχνει γιατί, κάποιες φορές, κάποιοι άνθρωποι θα πρέπει να κάθονται ήσυχα στη γωνία τους και να μην μιλάνε για πράγματα που δεν καταλαβαίνουν. Celebrities και μη.

Ο Vladimir Putin νόμιζε πως δε θα έβρισκε κανέναν απέναντί του. Πίστευε ότι θα του ήταν πανεύκολο να εισβάλλει στην Ουκρανία, να πάρει το Κίεβο, το Τσέρνομπιλ, να τρομοκρατήσει τον κόσμο. Γελάστηκε, όμως. Γιατί εκτός από petitions στο change.org για το τέλος του πολέμου, εκτός από τον τύπο με την πινακίδα στο Instagram που έγραψε F*ck War, βρήκε απέναντί του την AnnaLynne McCord.

Η ηθοποιός που γνωρίσαμε μέσα από το 9021, αποφάσισε να βασιστεί στη δύναμη της πένας της και να γράψει ένα ποίημα στον Ρώσο πρόεδρο, εξηγώντας του πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, αν εκείνη ήταν η μητέρα του.

Ναι, ουσιαστικά κατηγόρησε τη μητέρα του πρώην κατασκόπου της KGB για ό,τι συμβαίνει. Γιατί; Κανείς δεν ξέρει – πάντα εκείνη δε φταίει, όμως; Μπορεί να σκέφτηκε πως αν τον πλησίαζε με το καλό, ίσως να άλλαζε γνώμη για τον πόλεμο.

«Λυπάμαι που δεν ήμουν η μητέρα σου», ξεκίνησε, σε ένα βίντεο που έχει πια γίνει viral. «Αν ήμουν η μητέρα σου, θα είχες δεχτεί τόση αγάπη. Θα σε κρατούσα αγκαλιά με πολύ φως. Ποτέ δε θα ξετυλίγονταν τα δεινά αυτής της ιστορίας μπροστά στα μάτια μας».

Αυτό είναι το σημείο που φανταζόμαστε πως τα μάτια του Putin θα γεμίσουν δάκρυα κι εκείνος θα φτάσει κοντά στην παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

«Αν ήμουν η μητέρα σου, ο κόσμος θα ήταν ζεστός. Τόσο γέλιο και χαρά και τίποτα κακό. Δεν μπορώ να φανταστώ τι πληγές, τι πόνο που κλέβει την ψυχή αντίκρυσες και πίστεψες ως αγοράκι, και η διαμόρφωση της σκέψης σου σού έμαθε ότι ζεις σε έναν κακό, άδικο κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισες ότι τώρα, κανείς δε θα δει τον καλύτερό σου εαυτό; Για αυτό δεν κρύβεσαι ή δε σταματάς να προσπαθείς να πάρεις πίσω τον κόσμο; Είναι γιατί, τόσο νωρίς στη ζωή, όλος αυτός ο αλληλοσπαραγμός στιγμάτισε το μικρό σου σώμα με φόβο;».

Η McCord τον έχει ψυχολογήσει. Συνέχισε, εξηγώντας πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, αν ήταν η μαμά του Putin. Θα τον είχε προστατεύσει από τη βία, την αδικία και την αβεβαιότητα, «για να του δώσει ζωή». Γιατί, προφανώς, όλα οφείλονται στα παιδικά του χρόνια και τη μητέρα του. Σύμφωνα με την επίσημη βιογραφία του, οι γονείς του, Vladimir Spiridonocich Putin και Maria Ivanovna Putina, πέθαναν πριν γίνει Πρόεδρος. Επίσης, ελάχιστα είναι γνωστά για την παιδική του ηλικία.

«Ω, καλέ μου κύριε Πρόεδρε Putin, μακάρι να ήμουν η μητέρα σου», συνέχισε. Γιατί αν ήταν έτσι τα πράγματα, θα βασιζόταν πάνω της για όλα του τα προβλήματα.

Για 2 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα, απαγγέλλει το ποίημά της, το οποίο κάποιοι αποκάλεσαν «δυνατό». Μάλλον ήταν οι ίδιοι που έδωσαν συγχαρητήρια στην Gal Gadot όταν τραγούδησε το Imagine με τους celebrity φίλους της, για να τελειώσει η πανδημία – δεν πήγε πολύ καλά, δύο χρόνια μετά, η παρουσία του Covid παραμένει δυνατή κι εμείς συνεχίζουμε να νιώθουμε ανατριχίλα όποτε το θυμόμαστε -για τους εντελώς λάθος λόγους όμως.

Μήπως η AnnaLynne McCord έγινε η ειρηνοποιός που δεν ξέραμε ότι χρειαζόμασταν; Μήπως θα σώσει τον κόσμο; Εντάξει, κάποιοι συγκεντρώνουν χρήματα για τους πληγέντες και διαμαρτύρονται έξω από τη ρωσική πρεσβεία, όπως ο Javier Bardem. Μπορεί να μην είναι αρκετά καλοί στην ποίηση.

Το Twitter δεν εκτίμησε την προσπάθειά της.

«Ο Putin φεύγει από την Ουκρανία μετά το συγκινητικό ποίημα της AnnaLynne McCord», έγραψε κάποιος. «Καμία δύναμη στη γη δε θα με αναγκάσει να δυναμώσω τον ήχο σε ατό το βίντεο της AnnaLynne McCord», κάποιος άλλος. «Αν μπορούσα με κάποιον τρόπο να καλέσω τις δυνάμεις ενός αληθινού #Peacemaker, νομίζω πως θα ήταν τέλεια στιγμή να το κάνουμε», ήταν το tweet του John Cena. Για μία ακόμη φορά βλέπουμε πόσο κακοί μπορούν να γίνουν οι άνθρωποι, όταν ζηλεύουν.

Δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι η δύναμη της μητρικής ( ; ) αγάπης δεν έπιασε – ίσως ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει δει ακόμη το βίντεο.