UPDATE #NOW

Ουκρανία: Η ιστορία του 11χρονου που πέρασε ολομόναχος τα σύνορα της Σλοβακίας


JTeam

8 Μαρτίου 2022

Ουκρανία: Η ιστορία του 11χρονου που πέρασε ολομόναχος τα σύνορα της Σλοβακίας
Στο χέρι του, είχε γραμμένο το τηλέφωνο της οικογένειάς του

Η φωτογραφία έχει κάνει τον γύρο του κόσμου. Είναι ένα αγόρι μόλις 11 ετών και έχει ήδη ζήσει περισσότερα απ’ όσα θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Μόνος του, έχοντας ένα σακίδιο στην πλάτη, μία πλαστική τσάντα και το διαβατήριό του, περπάτησε από την ουκρανική Ζαπορίζια μέχρι τα σύνορα με τη Σλοβακία. Στο χέρι του, είχε γραμμένο έναν αριθμό τηλεφώνου.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών της Σλοβακίας, χάρη στον τηλεφωνκό εκείνο αριθμό κι ένα διπλωμένο χαρτί στο διαβατήριό του, οι άνθρωποι που τον παρέλαβαν από τα σύνορα, μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με την οικογένειά του.

Εθελοντές τον φρόντισαν, του έδωσαν φαγητό και τον κράτησαν ζεστό. Με τη βοήθειά τους, έκανε ένα ταξίδι 1.000 χιλιομέτρων και έφτασε ασφαλής στους συγγενείς του στη Σλοβακία. Η μητέρα του δεν μπορούσε να τον συνοδεύσει – έπρεπε να μείνει πίσω και να φροντίσει τη δική της, άρρωστη μητέρα.

«Μας κέρδισε όλους με το χαμόγελο, την τόλμη και την αποφασιστικότητά του, ανάλογες ενός πραγματικού ήρωα» αναφέρει το σλοβακικό Υπουργείο Εσωτερικών.