Η Disney θέλει να κόψει όλες τις gay στιγμές από τις ταινίες Pixar και οι εργαζόμενοι, δικαίως, αντιδρούν

Οι υπάλληλοι της Pixar αντιδρούν, δικαίως, με τη φασιστική απόφαση του CEO της Disney.

Πάνω που λες ότι κάνουμε μερικά δειλά βήματα προς την εξέλιξη και συμβαίνει το αυτονόητο στις παιδικές ταινίες, έρχεται η Disney και ζητά τη διαγραφή των σκηνών όπου υπάρχει έστω και η παραμικρή νύξη gay σχέσης.

Όλα άρχισαν όταν οι LGBTQIA+ υπάλληλοι της Pixar, και οι συνεργάτες τους δημοσίευσαν μία ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία τα υψηλά στελέχη της Disney ζήτησαν το κόψιμο «σχεδόν όλων των σκηνών με gay εκδηλώσεις τρυφερότητας, ανεξαρτήτως από το αν υπήρξαν αντιδράσεις τόσο από τις ομάδες του δημιουργικού όσο και από την ηγεσία της Pixar».

Αυτό είναι κομμάτι μίας γενικής αντίδρασης στο memo που στάλθηκε την περασμένη Δευτέρα σε όλους τους υπαλλήλους της Disney, από τον CEO Bob Chapek, αναφορικά με τον νέο νόμο που πέρασε στη Φλόριντα, γνωστός και ως «Μην λες gay». Αν και ο Chapek υποστηρίζει ότι θέλει να φτιάξουν έναν πιο συμπεριληπτικό κόσμο, οι πράξεις λένε άλλα.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των υπαλλήλων, η Pixar έφτιαχνε πάντα όμορφες ιστορίες με ποικιλία στους χαρακτήρες, οι οποίες τώρα επιστρέφουν από την Disney και είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. «Ακόμα κι αν η δημιουργία LGBTQIA+ περιεχομένου ήταν η απάντηση σε αυτή την τραγική νομοθεσία, δεν μας επιτρέπουν να το κάνουμε».

Μέχρι σήμερα, η Pixar έχει κάνει πραγματικά τη διαφορά σε ό,τι αφορά το diversity στις ταινίες της, αλλά ακόμα και αυτό έχει γίνει με πολύ μικρά βήματα. Η ταινία "Onward" του 2020 έχει έναν χαρακτήρα, τη Lena, η οποία αναφέρεται κάποια στιγμή στην κοπέλα της, ή σύντροφο όπως κατέληξε να παρουσιάζεται στη Ρωσία. Ωστόσο, αυτή η σκηνή ήταν αρκετή για να απαγορευτεί η ταινία στο Κουβέιτ, Ομάρ, Κατάρ και Σαουδική Αραβία. Μα τι έκπληξη.

Οι υπάλληλοι ζητούν επίσης από την Disney να διακόψει την οικονομική υποστήριξη σε οτιδήποτε αφορά αυτόν τον αισχρό νόμο και να πάρει δημόσια θέση εναντίον του. Αναφέρονται επίσης στην ιστορία της Disney και πώς, ενώ έχει κερδίσει χρήματα από το Pride,  δεν συμμετέχει και δεν επιτρέπει εκδηλώσεις τρυφερότητας από τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Το 42% της LGBTQIA+ νεολαίας έχει σκεφτεί πολύ σοβαρά την αυτοκτονία μέσα στο 2021, μεταξύ αυτών και τα άτομα που είναι trans ή nonbinary. Μία από τις βασικότερες αιτίες είναι η έλλειψη στήριξης από τους νόμους διάκρισης. Η Disney λέει ότι υποστηρίζει αυτά τα παιδιά, όταν κάνει το ίδιο και με τους πολιτικούς που τα πληγώνουν. Εδώ μιλάμε για ζωές και η στήριξη της Disney θα τα βοηθούσε ουσιαστικά. «Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμα», έλεγε το mail, (εννοώντας τον CEO της Disney). Αυτή είναι η δουλειά που πρέπει να κάνεις», κλείνει το γράμμα των υπαλλήλων.

TAGS