UPDATE #NOW

Τελικά, ποιες ταινίες Disney που μπορούν να δουν τα παιδιά; Έρευνα δίνει την απάντηση


The Jennettes

19 Οκτωβρίου 2021

Τελικά, ποιες ταινίες Disney που μπορούν να δουν τα παιδιά; Έρευνα δίνει την απάντηση

Ποιος δεν έχει δει κλασική ταινία της Disney; Κι εσείς τις γνωρίζετε απ’ έξω, αν το αρνηθείτε θα είναι ψέμα. 

Μας φέρνουν μία γλυκιά νοσταλγία – τυλιγμένοι σε κουβέρτες, μπροστά στο τζάκι, παρακαλούσαμε να δούμε τη βιντεοκασέτα μία ακόμη φορά. 

Επιστήμονες από το Τέξας αποφάσισαν να μελετήσουν τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα κινούμενα σχέδια επιδρούν στην ανάπτυξη των παιδιών. Κυκλοφόρησαν, μάλιστα, κατάλογο με τις παραγωγές της Disney από το 1937 έως το 2020, οι οποίες παίζουν πολύτιμο ρόλο στη ζωή τους, εμπνέοντάς τα να βελτιωθούν και να ωριμάσουν συναισθηματικά.

Με ένα απλό παράδειγμα, θα σας μεταφέρουμε στο 1994, τον Βασιλιά των Λιονταριών και τη σκηνή στην οποία ο Σίμπαβλέπει το πνεύμα του πατέρα του, Mουφάσα. «Η Disney δεν αγγίζει σε βάθος το θάνατο ενός μέλους της οικογένειας, όπως του πατέρα ή του αδελφού. Δίνεται, έτσι, χώρος στους γονείς, ώστε να το συζητήσουν όπως αυτοί θέλουν με το παιδί της», εξηγεί η Carol Leung που ανέλαβε την έρευνα. «Μπορούμε επίσης να φέρουμε αυτά τα ζητήματα στις συνεδρίες με τον παιδοψυχολόγο, για να τα καταλάβουν τα παιδιά. Είναι κι ένας τρόπος να συνδεθούν τα παιδιά».

Η Παναγία των Παρισίων, η Ποκαχόντας, ο Ταρζάν – οι ταινίες αυτές διδάσκουν στα παιδιά βασικές αρχές για τη φιλία, τη μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό, αλλά και τη δύναμη της οκογένειας. 

Σε μία λίστα 155 ταινιών, βλέπουμε τους τίτλους και τις αξίες που περνούν στα παιδιά, αλλά και το αν είναι αχρείαστες ή όχι - από το Ψάχνοντας τον Νέμο μέχρι τους Απίθανους. Μπορείτε να τη βρείτε εδώ

jenny.gr