UPDATE #NOW

The Sports Bra: Ένα μπαρ αφιερωμένο στον γυναικείο αθλητισμό είναι πλέον πραγματικότητα


JTeam

16 Μαρτίου 2022

The Sports Bra: Ένα μπαρ αφιερωμένο στον γυναικείο αθλητισμό είναι πλέον πραγματικότητα
Instagram @thesportsbrapdx
Για πρώτη φορά, στις οθόνες θα προβάλλονται αποκλειστικά αγώνες γυναικών και οι αθλήτριες θα βγουν από το περιθώριο

Η Jenny Nguyen είπε κάποτε πως για να δει γυναικείο αθλητισμό σε μπαρ, θα έπρεπε να ανοίξει το δικό της. Ξεκίνησε σαν inside joke με την παρέα της, επειδή τη μία φορά που βρέθηκαν έξω και η τηλεόραση έδειχνε μπάσκετ γυναικών, ο ήχος ήταν στο mute – δεν είχε ιδέα, ότι μία μέρα αυτό θα γινόταν πραγματικότητα.

Τον Απρίλιο, η Nguyen θα ανοίξει το The Sports Bra (σωστά διαβάσατε, δεν είναι typo), στην τηλεόραση του οποίου θα προβάλλονται μόνο αγώνες γυναικών. Η πρωτοβουλία της έχει δεχθεί συγχαρητήρια από ολόκληρο τον κόσμο, καθώς οι αθλήτριες συνήθως βρίσκονται στο περιθώριο.

«Μακάρι να γινόταν κάτι τέτοιο και στο Brooklyn, για να πάψω να φλερτάρω με τους bartenders μέχρι να βάλουν το Espn3», έγραψε κάποια στο Twitter.

Το Sports Bra θα ανοίξει στο Portland – ακόμη και η Γενική Γραμματέας του Oregon, Shemia Fagan, έκανε λόγο για «τέλεια ιδέα».

Στις ΗΠΑ – και οπουδήποτε αλλού, στην πραγματικότητα – ο γυναικείος αθλητισμός δεν παίρνει την προσοχή που του αξίζει. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της California και το Πανεπιστήμιο Purdue, βρήκε πως η τηλεοπτική κάλυψη αθλητριών έχει αυξηθεί κατά 0,4% στις τρεις δεκαετίες μεταξύ 1989 και 2019.

«Έχω ακούσει χιλιάδες ιστορίες ως τώρα, από αγνώστους, οι οποίοι μου έχουν πει πως περιμένουν μια ζωή για ένα μέρος σαν το Sports Bra, ή ότι χαίρονται που μπορούν να μεγαλώσουν την κόρη τους και να την πηγαίνουν σε τέτοια μέρη», δήλωσε η Nguyen στο CBC. «Δεν επίστευα πως η απήχηση θα ήταν τέτοια, πριν καν ανοίξουμε».

«Το Sports Bra δεν είναι ένα μπαρ για γυναίκες – είναι ένα μπαρ αφιερωμένο στον γυναικείο αθλητισμό. Οπότε, αν σας αρέσει, είστε ευπρόσδεκτοι ανεξάρτητα από το φύλο σας. Η κοινότητά μας λαχταρά ένα μέρος σαν αυτό, το οποίο λειτουργεί και σαν ασφαλής, συμπεριληπτικός χώρος. Ξέρετε, πιστεύω ότι το δημιουργήσαμε με έναν συγκεκριμένο στόχο και τώρα όλοι ξέρουν τι έρχεται».