UPDATE #NOW

H πρώην COO της Goop μιλά για την «τοξική κουλτούρα του wellness» που την έκανε να παραιτηθεί


Στεφανία Παπαδημητρίου

23 Μαρτίου 2022

H πρώην COO της Goop μιλά για την «τοξική κουλτούρα του wellness» που την έκανε να παραιτηθεί
H Elise Loehnen είναι μία ακόμη πρώην εργαζόμενη της Goop που κάνει λόγο για προβληματικό περιβάλλον και τοξικότητα

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε την Elise Loehnen ως συμπαρουσιάστρια του podcast της Goop. Εμφανιζόταν τακτικά στη σειρά του Netflix The Goop Lab, θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε «δεξί χέρι» της Gwyneth Paltrow. Ήταν η COO του brand, όλα περνούσαν από το χέρι της για επτά χρόνια – το 2020, όμως, αποφάσισε να παραιτηθεί.

Εκείνη την εποχή, είχε πει ότι αποχώρησε από την εταιρεία για να γράψει ένα βιβλίο. Τώρα, αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο πίσω από την απόφασή της και κάνει λόγο για τοξικότητα.

«Λοιπόν, όταν έφυγα από την τελευταία μου δουλειά στην Goop πριν από δύο χρόνια περίπου, αποφάσισα να σταματήσω κάθε είδους αποτοξίνωση», είπε σε βίντεο που ανάρτησε στο Instagram. «Για εμένα, ήταν συνώνυμο της δίαιτας και της πειθαρχίας και ένιωθα πως δεν είχα υγιή σχέση με το σώμα μου, προσπαθώντας διαρκώς να το τιμωρήσω, να το ελέγξω. Και τρώω σαν έφηβη εδώ και δύο χρόνια και το χαίρομαι, για να είμαι ειλικρινής».

Η Loehnen μίλησε επίσης για την προβληματική κουλτούρα του wellness που επικρατούσε στην Goop, κατηγορώντας την για τη διαταραγμένη σχέση με την εικόνα της. Στη λεζάντα της ανάρτησης, τόνισε πως όταν παραιτήθηκε, έκανε την επανάστασή της και πλέον είναι «υγιής, έχοντας αφήσει την ιδέα γύρω από το πώς θα έπρεπε να είναι το σώμα μου στα 42, μετά από δύο παιδιά».

Έπαψε να ζυγίζεται, αφήνει τον εαυτό της να φάει ό,τι θέλει, όπως το θέλει.

«Αρνούμαι να με τιμωρήσω με το φαγητό, ή να είμαι πιο αδύνατη απ’ όσο το σώμα μου θέλει πλέον», έγραψε. «Δεν έχω ούτε την ενέργεια, ούτε το ενδιαφέρον, ευτυχώς».

Δεν είναι η πρώτη φορά που πρώην εργαζόμενη της Goop μιλά για την τοξικότητα του brand. Ρεπορτάζ έφεραν στο φως τη μαζική παραίτηση υπαλλήλων από τον Σεπτέμβριο του 2019, με τους περισσότερους να κάνουν λόγο για χαμηλούς μισθούς, αρρωστημένο περιβάλλον, καθεστώς φόβου. Η αυτοκρατορία του wellness, η οποία ξεκίνησε από ένα newsletter, το 2008 έχει χάσει το μισό προσωπικό της, σύμφωνα με το Business Insider.