CELEBRITIES

«Ένιωθα θλίψη και καταπίεση»: Υπάλληλοι του Goop κατηγορούν την Gwyneth Paltrow για τοξικό περιβάλλον εργασίας


The Jennettes

4 Οκτωβρίου 2021

«Ένιωθα θλίψη και καταπίεση»: Υπάλληλοι του Goop κατηγορούν την Gwyneth Paltrow για τοξικό περιβάλλον εργασίας
«Ένιωθα θλίψη και καταπίεση»: Πρώην υπάλληλοι του Goop κατηγορούν την Gwyneth Paltrow καταπιεστικό περιβάλλον

Δεν είναι λίγες οι φορές που εργαζόμενοι των διασήμων αποκαλύπτουν πως οι συνθήκες εργασίας δεν είναι ιδανικές και μας δείχνουν την άλλη πλευρά του νομίσματος. Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι το Goop, το wellness και lifestyle brand που ίδρυσε το 2008, η Gwyneth Paltrow.

Σύμφωνα μάλιστα με το Ιnsider, ένα μεγάλο μέρος των υπαλλήλων και πιο συγκεκριμένα 140 υπάλληλοι της εταιρείας παραιτήθηκαν μέσα σε δύο χρόνια.

Πολλοί υπάλληλοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν λόγω απολύσεων που σχετίζονται με την πανδημία, ενώ άλλοι που μπορεί στο παρελθόν να ήταν οι αγαπημένοι της ηθοποιού, δέχονταν πιεστική συμπεριφορά από την ίδια και δήλωσαν παραίτηση. 

Οι πρώην υπάλληλοι μίλησαν ανώνυμα στο Insider και αποκάλυψαν ότι η πανδημία αύξησε την καθημερινή πίεση. Ακόμη, έγινε αναφορά και στους χαμηλούς μισθούς καθώς η εταιρεία της Paltrow προσφέρει σχεδόν 40% χαμηλότερους μισθούς σε σχέση με αυτούς σε αντίστοιχες θέσεις άλλων εταιρειών. Αυτή η συνθήκη συμβαίνει ενώ η εταιρεία σημειώνει πολλά κέρδη και η αξία της κοστολογείται στα 430 εκατομμύρια δολάρια.  

Εκτός όμως από τους χαμηλούς μισθούς, οι πρώην υπάλληλοι της Goop τόνισαν πόσο τοξικό ήταν το εργασιακό περιβάλλον. Η Paltrow συνήθιζε να έχει δίπλα της τους "ευνοούμενους" αλλά οι ίδιοι "ευνοούμενοι" μπορούσαν να απολυθούν χωρίς καμία δικαιολογία. Πολλοί ήταν εκείνοι που έχαναν τη δουλειά τους χωρίς να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους ή να τους δοθεί ο λόγος της απομάκρυνσής τους. 

Τα όσα περιέγραψαν οι υπάλληλοι απεικονίζουν ακριβώς τις κακές συνθήκες εργασίας που βίωναν. Χαρακτηριστκά, ένας πρώην υπάλληλος αναφέρει: "Υπήρξε περίοδος που πάθαινα burnout κάθε εβδομάδα, και γνωρίζω κι άλλους που το πάθαιναν. Ένιωθα θλίψη και καταπίεση". 

Μάλιστα, ένας υπάλληλος είχε ρωτήσει σε meeting: "Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι εδώ δεν είναι ευτυχισμένοι" και η απάντηση που πήρε σίγουρα δεν ήταν η αναμενόμενη: "Ίσως αυτή να μην είναι η κατάλληλη εταιρεία γι' αυτούς".

Τόσο η Goop όσο και η Paltrow δεν έχουν απαντήσει σε κανένα από τα αρνητικά δημοσιεύματα που κάνουν το γύρο του Internet τις τελευταίες ημέρες. Τώρα μένει να δούμε αν και πως θα απαντήσουν σε όσα τους προσάπτουν οι πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας.

Δείτε ακόμη:

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.