UPDATE #NOW

Jake Bugg: Το παιδί θαύμα από τη Βρετανία που έρχεται να μας μάθει το νέο κύμα της brit pop


JTeam

8 Απριλίου 2022

Jake Bugg: Το παιδί θαύμα από τη Βρετανία που έρχεται να μας μάθει το νέο κύμα της brit pop
Ο Jake Bugg έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα κι εμείς ρίχνουμε μια ματιά στην ζωή του καλλιτέχνη, που κάποτε αποκαλούσαν «επόμενου Bob Dylan» και πλέον έρχεται να αποδείξει ότι η βρετανική pop δεν έχει πεθάνει.

Έχουν περάσει ακριβώς 10 χρόνια από τότε που ακούσαμε για πρώτη φορά το «Two Fingers» και ακόμα θυμάμαι τη στιγμή που με έκπληξη συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν κάποιο ακυκλοφόρητο κομμάτι κάποιου Βρετανού indie rocker από τα 90s, αλλά… το ντεμπούτο ενός 18χρονου αγοριού, ονόματι Jake Bugg.

Και αν δεν μπορούμε να το ξεχάσουμε εύκολα εμείς, τότε ακόμα πιο δύσκολο θα είναι για εκείνον, αφού λίγους μήνες πριν ενηλικιωθεί και με μόλις έναν δίσκο στο ενεργητικό του, κατάφερε να τον αποκαλούν όλοι «επόμενο Bob Dylan».

Βαρύς τίτλος για έναν 18χρονο, ο Bugg όμως δεν κόμπλαρε. Η τεράστια επιτυχία του «Two Fingers» συνεχίστηκε με το ντεμπούτο άλμπουμ του, που μεταξύ άλλων περιλάμβανε τις επιτυχίες «Ligthning Bolt» και «Broke» -επίσης δύο κομμάτια που μάλλον δύσκολα θα περίμενες να ακούσεις από έναν 18χρονο. Ο δίσκος πούλησε πάνω από 600 χιλιάδες αντίγραφα μόνο στην Βρετανία και μπήκε στη λίστα με τα πιο εμπορικά άλμπουμ της δεκαετίας!

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr