UPDATE #NOW

Charlee Corra: Ο κληρονόμος της Disney κάνει coming out ως trans και κατακρίνει το νομοσχέδιο «Don’t Say Gay»


Στεφανία Παπαδημητρίου

13 Απριλίου 2022

Charlee Corra: Ο κληρονόμος της Disney κάνει coming out ως trans και κατακρίνει το νομοσχέδιο «Don’t Say Gay»
Tommaso Boddi/FilmMagic/Getty Images
«Έχω trans παιδί, και το αγαπώ άνευ όρων», λέει η μητέρα του

Ο Charlee Corra, απόγονος του Walt Disney και δισέγγονος του συνιδρυτή του ομώνυμου κολοσσού των media, έκανε δημόσιο coming out ως trans και μίλησε ανοιχτά για το απαράδεκτο νομοσχέδιο της Florida κατά της LGBTQ+ κοινότητας.

Ο Charlee είχε ανακοινώσει την έμφυλη ταυτότητά του στην οικογένειά του από το 2019, όμως τη μοιράστηκε με όλους στο ετήσιο γκαλά του Human Rights Campaign που έγινε τον Μάρτιο, στο οποίο δώρισε 250 χιλιάδες δολάρια. «Αισθάνομαι ότι δεν κάνω και πολλά για να βοηθήσω», είπε στους Los Angeles Times. «Δεν παίρνω τηλέφωνα τους Γερουσιαστές ούτε κάνω κάτι. Ένιωσα ότι μπορούσα να κάνω περισσότερα».

Την ίδια περίοδο, στη Florida ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που οι περισσότεροι γνωρίζουμε ως «Don’t Say Gay» κι επιτρέπει στους γονείς να κινούνται νομικά, αν θεωρούν ότι το σχολείο του παιδιού τους καταπατά «το θεμελιώδες δικαίωμά τους να παίρνουν αποφάσεις σχετικά με την ανατροφή και τον έλεγχό του».

Το νομοσχέδιο έθεσαν προς ψήφιση οι Ρεπουμπλικάνοι Joe Harding και Dennis Baxley. «Η εισαγωγή όρων σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου στη σχολική τάξη από εκπαιδευτικό προσωπικό ή τρίτους, απαγορεύεται από το νηπιαγωγείο ως την Γ’ Δημοτικού, ή με τρόπο που δεν αρμόζει στην ηλικία των μαθητών και δε συμφωνεί με τα πρότυπα της πολιτείας», αναφέρει. Ωστόσο, δεν καθιστά σαφές ποιες συζητήσεις επιτρέπονται και σε τι πλαίσιο, κάτι που προκαλεί ανησυχία στους ακτιβιστές υπέρ της LGBTQ+ κοινότητας.

Ο Charlee καταδίκασε το νομοσχέδιο αυτό, μιλώντας για όλα τα ψυχολογικά, συναισθηματικά και σωματικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα queer παιδιά κι έφηβοι. Έκανε λόγο για την κατάθλιψη, το bullying, το άγχος και τις αυτοκτονικές τους τάσεις – «και να βάλουν από πάνω αυτόν τον νόμο;», τόνισε.

«Τα παιδιά δεν μπορούν να μάθουν για την κοινότητα και την ιστορία τους στο σχολείο, ή να παίζουν στα αθλήματα και να πηγαίνουν στην τουαλέτα που θέλουν;»

Η ειρωνεία βρίσκεται στην πολιτική της Walt Disney Co. και τη στάση που επέλεξε να κρατήσει ως εταιρεία. Όλοι γνωρίζουμε πως χρηματοδότησε τους υπερμάχους του νομοσχεδίου αυτού και χρειάστηκε να διαδηλώσουν οι εργαζόμενοι, προκειμένου να αναγνωρίσει το λάθος του ο CEO. Εκείνος, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ζήτησε συγγνώμη στην επίσημη ιστοσελίδα του ομίλου.

Ο Charlee φοβάται πως, αν δεν αλλάξει σύντομα η κατάσταση, τα queer παιδιά δε θα μπορέσουν να νιώσουν ότι ανήκουν κάπου.

«Είχα ελάχιστα ανοιχτά gay πρότυπα», εξήγησε στους LA Times. «Και σίγουρα δεν είχα trans ή non binary πρότυπα. Δεν είδα τον εαυτό μου να εκπροσωπείται πουθενά, κι αυτό με έκανε να νιώσω πως κάτι πήγαινε στραβά με εμένα».

H οικογένειά του διπλασίασε τη δωρεά του στο Human Rights Campaign, μια κίνηση που, σύμφωνα με τη μητέρα του, δείχνει ότι τα παιδιά της LGBTQ+ κοινότητας χρειάζονται φροντίδα και στήριξη. «Έχω trans παιδί, και το αγαπώ άνευ όρων», είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει.

TAGS