UPDATE #NOW

Ένα θρηνητικό τραγούδι για την Ουκρανία και για κάθε απώλεια


JTeam

14 Απριλίου 2022

Ένα θρηνητικό τραγούδι για την Ουκρανία και για κάθε απώλεια
Η νέα διαπολιτισμική παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ «Hello to Emptiness» αναρωτιέται γιατί οι άνθρωποι δεν πενθούν πια. Ειρωνεία; Κεντρική ερμηνεύτρια του η Ουκρανή τραγουδίστρια Μαριάννα Σαντόφσκα

Πριν από πέντε χρόνια, η Μαριάννα Σαντόφσκα – μια από τις σημαντικότερες φωνές της Ουκρανίας – ταξίδευε στα χωριά γύρω από τη Μαριούπολη, προκειμένου να συγκεντρώσει και να καταγράψει παραδοσιακούς ήχους. Σήμερα, δεν ξέρει καν αν είναι ζωντανοί οι άνθρωποι με τους οποίους συναντήθηκε τότε. Τραγική ειρωνεία; Την ίδια στιγμή συμμετέχει στη νέα διαπολιτισμική παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Λυρικής που, ερευνά τρόπους για την διαχείριση του πένθους.

«Σχεδίαζα να οργανώσω μια νέα αποστολή προκειμένου να έρθω σε επαφή με την ελληνική κοινότητα στα χωριά της Μαριούπολης. ΄Ηθελα να να συλλέξω τραγούδια, ιστορίες, τελετουργίες που έχουν συγκρατήσει στη μνήμη τους. Μα, αισθάνομαι ένα σιωπηλό κενό όταν τα σκέφτομαι όλα αυτά. Και μετά θυμώνω» εξηγεί η Σαντόφσκα ενώ βρίσκεται στις πρόβες του «Hello Emptiness».

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr