UPDATE #NOW

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ένοχοι για κακούργημα ο μεσίτης και ο κοσμηματοπώλης- Αθωώθηκαν οι αστυνομικοί


JTeam

3 Μαΐου 2022

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ένοχοι για κακούργημα ο μεσίτης και ο κοσμηματοπώλης- Αθωώθηκαν οι αστυνομικοί
Δέκα χρόνια χωρίς ελαφρυντικά στον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη. Οι τέσσερις αστυνομικοί κρίθηκαν αθώοι.

Για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, ένοχοι για κακούργημα κρίθηκαν ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης που ενεπλάκησαν στην υπόθεση στην οδό Γλάδστωνος το Σεπτέμβριο του 2018, ακολουθώντας την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, Σωτήρη Μπουγιούκου.

Δέκα χρόνια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά ήταν η ποινή που επέβαλε τελικά το δικαστήριο στους δύο δράστες. Ο μεσίτης θα οδηγηθεί στη φυλακή ενώ για τον κοσμηματοπώλη πρότεινε να εκτίσει την ποινή του κατ' οίκον λόγω προχωρημένης ηλικίας. Παράλληλα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο προχώρησε στην αθώωση των τεσσάρων αστυνομικών, μια απόφαση που πάρθηκε κατά πλειοψηφία (4-3) καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως θα πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία. Να σημειωθεί ότι απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Μετά από διάσκεψη περίπου 3 ωρών, τακτικοί δικαστές και ένορκοι έκριναν κατά πλειοψηφία, ότι οι δύο άνδρες θα πρέπει να καταδικαστούν για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία. Αυτή την ώρα το δικαστήριο συνεδριάζει σχετικά με τις ποινές στους δύο καταδικασθέντες.

Στη δίκη, παρευρέθηκε και η μητέρα του Παύλου Φύσσα για να συμπαρασταθεί στην οικογένεια του 33χρονου θύματος ενώ η απόφαση της ανακοίνωσης των αστυνομικών προκάλεσε ένταση και φωνές τόσο μέσα όσο και έξω από το δικαστήριο.