UPDATE #NOW

Love Eye Trick: Το viral «ερωτικό ξόρκι» του TikTok δουλεύει και υπάρχει λόγος για αυτό


Στεφανία Παπαδημητρίου

5 Μαΐου 2022

Love Eye Trick: Το viral «ερωτικό ξόρκι» του TikTok δουλεύει και υπάρχει λόγος για αυτό
Έχετε κάνει τα πάντα και παραμένετε στο «Διαβάστηκε»; Το παρακάτω τρικ είναι η λύση που αναζητούσατε

Ας πάρουμε ένα λεπτό κι ας μπούμε σ’ αυτήν την εντελώς υποθετική κατάσταση. Έστω ότι μας αρέσει κάποιος, ο οποίος δε δείχνει ενδιαφέρον. Έχουμε κάνει manifesting, διαβάζουμε κάθε μέρα τα ερωτικά του ζωδίου μας μήπως και δούμε φως στην άκρη του τούνελ, κάνουμε stories μόνο για να τα δει και, μάταια ίσως, περιμένουμε το reaction του – ό, τι περνά από το χέρι μας, έχει γίνει δηλαδή. Όχι, δε θα κάνουμε το υγιές και δε θα προχωρήσουμε παρακάτω. Δε θα δεχτούμε ότι δεν είμαστε όλοι για όλους, αλλά θα δοκιμάσουμε ένα τρικ του TikTok που φαίνεται πως δουλεύει.

Πρόκειται για το «psychology love eye trick», ένα trend που πρώτη ανέβασε η Sophie – Rose Lloyd το 2021 και δικαίως έγινε viral, ενώ τώρα αποκαλύπτεται η ψυχολογία πίσω του.

Όλα περιστρέφονται γύρω από τον τρόπο με τον οποίο κοιτάμε το άτομο που μας ενδιαφέρει. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι eye contact with a twist. Τι εννοούμε: Επικεντρωνόμαστε στο αριστερό μάτι για 2 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια στρέφουμε το βλέμμα στα χείλη για 1,5-2 δευτερόλεπτα και τέλος στο δεξί μάτι για 1 δευτερόλεπτο – μοιάζει με ερωτικό ξόρκι.

@thebellakellis

I know this is awkward I just wanted to try it but I don’t think it works

♬ original sound - 😎
@kayde.babyy

idk if it works so don’t come at me 🧍🏼‍♀️

♬ original sound - 😎
@paigemevans Eye contact is a yes from me #psychology #xyzbca #foryou ♬ original sound - 😎

Η ψυχολόγος Rachel MacLynn εξήγησε στο Newsweek πως δεν πρόκειται μόνο για μία τάση των social media, αλλά για κάτι που πράγματι λειτουργεί. Το παρατεταμένο κοίταγμα στα μάτια «αυξάνει την έλξη και το πάθος μεταξύ των ανθρώπων», ενώ σύμφωνα με τη relationship expert Tina Wilson, «το να χαζεύεις έναν άνθρωπο που σε ενδιαφέρει μπορεί να δημιουργήσει μία ισχυρή σύνδεση και να ενισχύσει την εμπιστοσύνη».

Η γλώσσα του σώματος είναι πιο χρήσιμη σε ερωτικά ζητήματα, άλλωστε. Βοηθά, χωρίς ωστόσο να κάνει τους άλλους να μας ερωτευθούν κεραυνοβόλα. Το κλειδί είναι να κρατάμε χαλαρή στάση, χωρίς να σταυρώνουμε τα χέρια μας και να διατηρούμε το eye contact για όσο το δυνατόν περισσότερο.

TAGS