UPDATE #NOW

Το Sports Illustrated δείχνει για πρώτη φορά μοντέλο με ουλή από καισαρική τομή


JTeam

12 Μαΐου 2022

Το Sports Illustrated δείχνει για πρώτη φορά μοντέλο με ουλή από καισαρική τομή
Επιτέλους, ξεπερνάμε την ιδέα πως το γυναικείο σώμα παραμένει αψεγάδιαστο, χωρίς ουλές και σημάδια, μετά τον τοκετό

Με αργά αλλά σταθερά βήματα, ξεπερνάμε την ψευδαίσθηση πως το γυναικείο σώμα πρέπει να είναι αψεγάδιαστο, χωρίς ραγάδες και σημάδια μετά την εγκυμοσύνη. Για πρώτη φορά στην ιστορία του, στο Sports Illustrated βλέπουμε μοντέλο με ουλή από καισαρική τομή, κάτι εξαιρετικό εφόσον πλέον, δημιουργείται χώρος για όλες.

Η ιδρύτρια και CEO της εταιρείας Frida Mom, Chelsea Hirschhorn, συνεργάστηκε με το περιοδικό για να βγει προς τα έξω η πραγματική εικόνα μετά τον τοκετό – ειδικά για εκείνες που δεν είχαν τη «φυσιολογική» εμπειρία. Το περιοδικό φέρνει στο προσκήνιο τις γυναίκες που έχουν κάνει καισαρική και τις ενθαρρύνει να αισθάνονται περήφανες για το σώμα τους, όχι μόνο εμφανισιακά, αλλά και για το ότι μεγάλωσε μέσα του έναν άνθρωπο που ήρθε στη ζωή.

Η Kate Hughes, το πανέμορφο μοντέλο που πρωταγωνιστεί στην καμπάνια, παραδέχθηκε ότι παρότι η ουλή της δεν έχει επηρεάσει την καριέρα της με κανέναν τρόπο, η ίδια δυσκολεύτηκε να αποδεχθεί το σώμα της που, κακά τα ψέματα, είναι εκείνο που την κρατά στη βιομηχανία της μόδας. «Μου πήρε καιρό να αναρρώσω σωματικά και πνευματικά και να αγκαλιάσω όλο αυτό που πέρασα και τις αλλαγές που έγιναν στο σώμα μου, για να βγω δυνατή», δήλωσε στο Allure.

«Μόνο όταν αποδέχθηκα και αγάπησα την ουλή, ένιωσα τη δύναμή της».

Η Hughes αισθάνεται ευγνώμων που, πλέον, βλέπουμε κι άλλα γυναικεία σώματα μετά τον τοκετό. «Για εμένα, αυτό δεν ήταν απλώς μία φωτογράφιση. Γίνεται μία απίστευτη αλλαγή στην κοινωνία μας σήμερα, με τη συμπερίληψη», εξήγησε. «Το ότι μου δίνεται η ευκαιρία να πω την ιστορία μου, με βοηθά να ενθαρρύνω τις γυναίκες να αισθανθούν πανίσχυρες».