UPDATE #NOW

Kiddos kipos: Γιατί τα παιδιά αξίζουν έναν καταπράσινο κήπο αυτό το καλοκαίρι


JTeam

20 Ιουνίου 2022

Kiddos kipos: Γιατί τα παιδιά αξίζουν έναν καταπράσινο κήπο αυτό το καλοκαίρι
Pexels
Αυτό το καλοκαίρι, μαθαίνουμε να ζούμε… έξω, ακόμα και αν είμαστε μέσα στο σπίτι μας.

Ακόμα κι αν πάμε διακοπές, ακόμα και αν ξεφύγουμε για λίγο από την πόλη, οι περισσότεροι θα περάσουμε το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού στο σπίτι καθώς οι υποχρεώσεις δεν μας επιτρέπουν να περνάμε όσες μέρες θα θέλαμε σε κάποιο νησί ή οποιονδήποτε προορισμό κοντά στη θάλασσα και το πράσινο. Ο καύσωνας, φαινόμενο άμεσα συνδεδεμένο με την κλιματική αλλαγή, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει όποιος περνά έστω και μέρος του καλοκαιριού στο…κλεινόν άστυ. Όλοι ζεσταινόμαστε, όλοι αναγκαζόμαστε να ανάψουμε αργά ή γρήγορα κλιματισμό και κάπως έτσι, χωρίς να το καταλάβουμε, το αστικό καλοκαίρι των παιδιών μας έχει γίνει πολύ διαφορετικό από το καλοκαίρι των δικών μας παιδικών χρόνων.

Η Praktiker Hellas, το Νo.1 Δίκτυο καταστημάτων Home Improvement και DIY στην Ελλάδα, μπορεί να μας βοηθήσει να αλλάξουμε το τι σημαίνει «καλοκαίρι στην πόλη» κάνοντας το σπίτι μας πιο πράσινο για εμάς, τα παιδιά μας, τις καλοκαιρινές μας δραστηριότητες και το περιβάλλον.

Kαι έχει δώσει μια μεγάλη περιβαλλοντική υπόσχεση για αυτό. Να σταθεί αρωγός του αστικού πράσινου και να συνδράμει με τη λειτουργία της στη βιωσιμότητα. Ξεκινώντας από το δικό της «σπίτι», τα 16 καταστήματά της και όλες τις εγκαταστάσεις της πανελλαδικά, βοηθά κάθε σπίτι να γίνει μία δεξαμενή οξυγόνου. Γιατί η Praktiker αλλάζει το σπίτι και «το ΣΠΙΤΙ μας αλλάζει την ΠΟΛΗ», όπως υπογράφει την υπόσχεσή της. Αναλαμβάνει λοιπόν δράση με καινοτομίες, προσφέρει βιώσιμες επιλογές που φέρνουν τη φύση στο σπίτι μας.

Παράλληλα, σε αυτή την κατεύθυνση και με όραμα να μας φέρει ακόμα πιο κοντά στο πράσινο η Praktiker σύστησε φέτος το Urban Kipos by Praktiker. Το Urban Kipos, είναι μια ξεχωριστή όσο και πλήρης κατηγορία προϊόντων και υπηρεσιών απαραίτητων για να δημιουργήσουμε την πιο μαγευτική πράσινη και βιώσιμη όαση στο σπίτι μας, στην πόλη μας.

Άλλωστε, ο κήπος αποτελούσε ανέκαθεν πηγή έμπνευσης και χώρο δημιουργίας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το πόσοι καλλιτέχνες έχουν ασχοληθεί με τον κήπο στους πίνακές τους και πόσες έρευνες αναφέρονται στα οφέλη της κηπουρικής για την ψυχική υγεία. Μέσω των νέων concept της Praktiker μπορείτε να κάνετε και το δικό σας σπίτι έναν υπέροχο κήπο, ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

Για τα παιδιά συγκεκριμένα, ο κήπος μπορεί να γίνει ένα παράθυρο μέσω του οποίου θα εξερευνήσουν τη φύση, θα μάθουν για το οικοσύστημα της πόλης και μέσα από το παιχνίδι θα καλλιεργήσουν την αγάπη τους για το περιβάλλον. Για τους μικρούς κηπουρούς, η Praktiker έχει ετοιμάσει το concept Kiddos Kipos, που υπόσχεται να δώσει στα παιδιά όλα τα απαραίτητα εφόδια για να αγαπήσουν τα φυτά και να μάθουν να τα φροντίζουν.

Το Kiddos Kipos προτείνει μια ολοκληρωμένη σειρά εξοπλισμού κηπουρικής σε μικρό μέγεθος, ώστε οι επίδοξοι μικροί κηπουροί να μπορούν παίζοντας να ανακαλύψουν τι σημαίνει να μεγαλώνεις τα δικά σου φρούτα και λαχανικά στο μπαλκόνι σου. Από γαλότσες και ποτιστήρια μέχρι γάντια κηπουρικής και γλάστρες, η Praktiker τους δίνει ό,τι χρειάζονται για να φτιάξουν τον δικό τους mini ή μεγαλύτερο κήπο μόνοι τους ή μαζί με τους γονείς τους.

Στην Praktiker μπορείτε να βρείτε παιδικά χρωματιστά γάντια κηπουρικής Rostaing με πασχαλίτσες και άλλα χαριτωμένα ζωύφια που θα βοηθήσουν τα παιδιά να εξοικειωθούν με την ιδέα των εντόμων και των ζώων ως μέρη του οικοσυστήματος ενός κήπου.

Jenny.Gr
Praktiker

Μπορείτε επίσης να βρείτε χρωματιστές γαλότσες Rouchette και ποτιστήρια Epoca «όπως της μαμάς!», ώστε και τα παιδιά να αποκτήσουν το δικό τους σετ κηπουρικής.

Jenny.Gr
Praktiker

Όσοι ήδη αγαπούν τα Playmobil, τώρα μπορούν να τα αποκτήσουν και σε μορφή γλάστρας, ξεκινώντας εκεί το δικό τους μικρό κήπο με τους σπόρους Vilmorin Kids.

Jenny.Gr
Praktiker

Η Praktiker Hellas όμως δεν σταματά μόνο στην παροχή προϊόντων για κάθε μικρό κηπουρό. Ταυτόχρονα, συμβάλει ενεργά στην περιβαλλοντική εκπαίδευση των παιδιών προκειμένου όχι μόνο να αγαπήσουν το πράσινο αλλά να μάθουν να το φροντίζουν και να το σέβονται. Μέσω της πρωτοβουλίας «Kiddos Kipos, the school project» η Praktiker ανέλαβε τη μελέτη και την κατασκευή πράσινων αυλών σε 7 Δημόσια Σχολεία του Δήμου Αθηναίων, με όραμα το πρόγραμμα να επεκταθεί πανελλαδικά. Στο δεύτερο σκέλος της πρωτοβουλίας, η εταιρεία διοργανώνει στις εγκαταστάσεις της βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές με θέμα την κηπουρική.

Στον τομέα της εκπαίδευσης μάλιστα, η Praktiker υλοποίησε μια πρωτότυπη βιβλιογραφική μελέτη βασισμένη στην ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία με τίτλο «Αστικοί κήποι στο κλίμα που αλλάζει». Τα ευρήματα της μελέτης, που για πρώτη φορά υλοποιείται σε αυτό τον βαθμό στη χώρα μας, έχουν ενδιαφέρον και ουσία και τα μοιράζετε με όλους εμάς, ώστε να αξιοποιηθούν εύκολα και ουσιαστικά στη ζωή μας, στο σπίτι μας, στην πόλη μας.

Στόχος του Urban Kipos είναι να καταλάβουμε όλοι ότι οι επιλογές που κάνουμε σχετικά με το δικό μας σπίτι συμβάλλουν στο κλίμα ολόκληρης της πόλης. Αν διαμορφώσουμε λοιπόν τον δικό μας αστικό κήπο με γνώμονα το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα, μπορούμε να μετατρέψουμε το σπίτι μας σε μια δεξαμενή οξυγόνου για εμάς, τις οικογένειές μας, αλλά και για το μέλλον που θα κληρονομήσουν τα παιδιά μας. Μέσω της κηπουρικής -που μπορεί εύκολα να γίνει μια οικογενειακή δραστηριότητα- μπορούμε από τώρα να τους μάθουμε να σέβονται τη φύση και το πράσινο όπου κι αν το συναντούν.