UPDATE #NOW

Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου για το 2022


JTeam

15 Ιουνίου 2022

Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου για το 2022
Pexels
Μήπως σκέφτεσαι να ανανεώσεις τον χώρο σου με ένα από τα παρακάτω;

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι από τα πιο σημαντικά κεφάλαια στη διακόσμηση και την αύρα του σπιτιού μας. Ομορφαίνουν τον χώρο, προσφέρουν χαλάρωση στο μάτι και δημιουργούν μια αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας.

Μία απλή περιήγηση στο Instagram αρκεί, για να καταλάβει κανείς ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι η νούμερο ένα τάση στη διακόσμηση και σύμφωνα με τους plant experts, υπάρχουν 5 it φυτά για το 2022, που υπόσχονται να ανανεώσουν και να δώσουν άλλη αισθητική στο εσωτερικό του σπιτιού μας.

Φυλλόδεντρο

Το φυλλόδεντρο (Philodendron Brandtianum) μπορείς να το τοποθετήσεις, από σκιερά μέχρι πολύ φωτεινά σημεία. Απόφυγε μόνο την απευθείας ηλιακή ακτινοβολία, κυρίως το μεσημέρι, καθώς υπάρχει κίνδυνος να καούν τα πανέμορφα φύλλα του. Εξοικειώνεται εύκολα σε κάθε συνθήκη και να παραλείψεις το πότισμά του, θα βρει τον τρόπο να προσαρμοστεί. Καλό είναι να το ποτίζεις όταν τα άνω 3cm του χώματος του είναι στεγνά.

Μπιγκόνια Maculata

Το φυτό Μπιγκόνια Maculata θέλει έντονη ηλιακή ακτινοβολία, η οποία όμως φιλτράρεται από τα ψηλότερα φυτά και δέντρα που μεγαλώνουν κοντά της. Καλό είναι όμως να μείνει μακριά από τις απευθείας ακτίνες του ήλιου, ειδικά το μεσημέρι. Πρόκειται για ένα φυτό εσωτερικού χώρου που θέλει το χώμα του να είναι πάντα υγρό αλλά όχι λασπωμένο.

Αλοκάσια Black velvet

Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά μαύρα φυτά με πλατιά, βελούδινα φύλλα. Οι «ασημένιες φλέβες» κατά μήκος των φύλλων, προσθέτουν την απαραίτητη κομψότητα και αναβαθμίζουν τον εσωτερικό σου χώρο.

Φύκος

Είναι από τα πιο ευαίσθητα φυτά εσωτερικού χώρου, ωστόσο αν σου αρέσει να το φροντίζεις, θα λατρέψεις το αποτέλεσμα. Ο φύκος προτιμά το έντονο, έμμεσο φως αλλά μην το μετακινείς σε άλλο μέρος του σπιτιού σας, καθώς όταν βρίσκεται σε ένα σημείο, του αρέσει να μένει εκεί.

Κάκτος

Βγαίνει σε διάφορα σχήματα και μεγέθη και είναι σίγουρο ότι θα φέρει μια ανανεωτική αύρα στον χώρο. Όπως είναι αναμενόμενο για ένα εγγενές φυτό της ερήμου, είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και ευδοκιμεί σε έδαφος ειδικά σχεδιασμένο για κάκτους και παχύφυτα.

TAGS