UPDATE #NOW

IRONMAΝ 70.3: Ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς όλων των αγώνων τριάθλου παγκοσμίως έρχεται ξανά στη χώρα μας


JTeam

21 Ιουνίου 2022

IRONMAΝ 70.3: Ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς όλων των αγώνων τριάθλου παγκοσμίως έρχεται ξανά στη χώρα μας
Η παγκόσμια αθλητική διοργάνωση IRONMAN θα είναι ξανά στην Ελλάδα.

Να αγαπάς τον εαυτό σου, να σε φροντίζεις, να μην σε αφήνεις να βαλτώνεις και να φροντίζεις την ψυχή και στο σώμα σου. Αυτές είναι μερικές από τις φράσεις που λέω στον εαυτό μου κάθε πρωί που ξυπνάω και που μου δίνουν το κίνητρο να με αγαπώ και να με φροντίζω ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή και κάνοντας ένα από τα αγαπημένα μου αθλήματα το κολύμπι.

Η σωματική δραστηριότητα είναι φάρμακο χωρίς συνταγή, τόσο για το σώμα όσο και για την ψυχή. Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε αγαπώ τη γυμναστική και κυρίως αγαπώ το κολύμπι, γι αυτό και όταν με κάλεσαν στη συνέντευξη τύπου για το ΙRONMAN® η χαρά μου ήταν απερίγραπτη.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας σας εξηγήσω καταρχάς τι είναι το ΙRONMAN® και γιατί είναι τόσο σημαντικό που θα πραγματοποιηθεί και πάλι στην Ελλάδα -και συγκεκριμένα στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Ο αγώνας IRONMAN, ξεκίνησε πριν από 40 χρόνια στην Χαβάη και πλέον έχει καθιερωθεί ως η κορυφαία παγκόσμια διοργάνωση τριάθλου, η οποία περιλαμβάνει κολύμβηση, ποδηλασία και έναν μαραθώνιο σε μια μόνο ημέρα. Άλλωστε, η δημοτικότητα του IRONMAN είναι αυτή που οδήγησε την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να συμπεριλάβει το τρίαθλο ως επίσημο Ολυμπιακό άθλημα από το 2000.

Θα έχουμε λοιπόν τη χαρά ως χώρα να φιλοξενήσουμε το τρίτο ελληνικό τρίαθλο IRONMAN®, το IRONMAN®70.3®Vouliagmeni, Greece, το οποίο θα διεξαχθεί στις 23 Οκτωβρίου 2022 στην πανέμορφη περιοχή της Βουλιαγμένης. Και φυσικά οι συνδιοργανωτές, ΕΥ ΖΗΝ Greece και Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ετοιμάζονται να το απογειώσουν με μία διοργάνωση-υπόδειγμα που θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία!

Υφυπουργός Τουρισμού κα. Ζαχαράκη, CEO & Founder EY ZHN Greece κ. Παπαδημητρίου

Και αν νομίζετε ότι οι συμμετέχοντες στη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι κάποιου τύπου υπεράνθρωποι, κάνετε λάθος. Ανάμεσά τους υπάρχουν καθημερινοί άνθρωποι, μητέρες, συνταξιούχοι, ακόμη και άτομα με ειδικές ανάγκες. Εκείνο, ωστόσο, που χαρακτηρίζει καθέναν από αυτούς τους ανθρώπους είναι η προσήλωση στον στόχο. Και όπως έλεγε και ο Μαχάτμα Γκάντι, «Η ικανοποίηση έγκειται στην προσπάθεια, όχι στην επίτευξη. Η πλήρης προσπάθεια είναι μια ολοκληρωμένη νίκη»

Εξάλλου στη χώρα που γεννήθηκε το Ολυμπιακό πνεύμα, δεν μπορούσε να μην έχει θέση ο πιο δημοφιλής αγώνας τριάθλου στον κόσμο-IRONMAN®70.3® Vouliagmeni. Και αυτός ήταν ακόμα ένας λόγος που ήμουν τόσο χαρούμενη όταν παραβρέθηκα στη Συνέντευξη Τύπου που διεξάχθηκε στο Δημαρχείο της Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και στην οποία παρουσιάστηκε η σπουδαιότητα του αθλητικού τουρισμού στη χώρα μας, λεπτομέρειες του πολυήμερου αθλητικού γεγονότος, στοιχεία της διαδρομής του αγώνα που την καθιστούν μοναδική και οι παράλληλες δραστηριότητες που θα προσεγγίζουν ολιστικά τη διοργάνωση και θα χαρίσουν μια υπέροχη εμπειρία τόσο στους αθλητές όσο και στον κόσμο που τους συντροφεύει.

Μike Αργύρης, Race Director IRONMAN

Μάλιστα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φετινής διαδρομής είναι η θάλασσα, καθότι η θάλασσα της Αθηναϊκής Ριβιέρας δε συνοδεύει τον αθλητή μόνο στο αρχικό αγώνισμα της κολύμβησης αλλά τόσο η ποδηλατική όσο και η δρομική διαδρομή διεξάγονται δίπλα από το απέραντο γαλάζιο που χαρακτηρίζει διεθνώς τη χώρα μας.

Στη Συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε ο κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο οποίος δήλωσε:

«Η μεγάλη στιγμή του IRONMAN®70.3® Vouliagmeni, Greece πλησιάζει. Πιστοί στην προσήλωση μας για την προαγωγή του αθλητισμού ως σύγχρονο τρόπο ζωής, μας δίνει μεγάλη χαρά να είμαστε σε θέση να συμμετέχουμε στη διοργάνωσή του. Θεωρώ όμως παράλληλα πως η πόλη μας προσφέρει μια ιδιαίτερη ομορφιά στη διοργάνωση δίνοντας στους χιλιάδες επισκέπτες τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα αθλητικά τους όρια σε ένα μοναδικό περιβάλλον, όπως αυτό που προσφέρει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Σας περιμένουμε όλους λοιπόν στις 23 Οκτωβρίου να ζήσουμε μαζί τις συγκινήσεις που μπορεί μόνο ένας αγώνας ΙRONMAN να μας χαρίσει!»

Και φυσικά μαζί μας ήταν και η κα. Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Τουρισμού, η οποία τόνισε τα εξής:

«Το Υπουργείο Τουρισμού αλλά και η Κυβέρνηση συνολικά έχουμε θέσει ως κεντρικές προτεραιότητες τόσο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου όσο και τον εμπλουτισμό του συνολικού ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Σε αυτήν τη διπλή στόχευση, η συμβολή διοργανώσεων με διεθνή απήχηση και προβολή, όπως το IRONMAN®70.3® Vouliagmeni, Greece, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς, μέσα από τις απαραίτητες συνέργειες Πολιτείας και ιδιωτικής πρωτοβουλίας, μπορεί ο αθλητικός τουρισμός να κερδίσει την δική του θέση στο βάθρο του ελληνικού τουρισμού, αναβαθμίζοντας έτσι την ποιότητα και τις επιλογές που η χώρα μας μπορεί να προσφέρει τόσο στον Έλληνα, όσο και στον ξένο επισκέπτη».