UPDATE #NOW

Ο Χάρισον Φορντ γίνεται 80: Οι 10 πιο εμβληματικοί ρόλοι της καριέρας του


JTeam

13 Ιουλίου 2022

Ο Χάρισον Φορντ γίνεται 80: Οι 10 πιο εμβληματικοί ρόλοι της καριέρας του
Σήμερα κλείνει τα 80 του χρόνια ο Χάρισον Φορντ, ο οποίος μπήκε στις καρδιές μας ως Χαν Σόλο, Ιντιάνα Τζόουνς και όχι μόνο…

Ο Αμερικανός ηθοποιός Χάρισον Φορντ γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου του 1942 στο Σικάγο και παρόλο που πλέον διανύει την 5η δεκαετία του στον κόσμο της υποκριτικής, δεν ήταν ποτέ όνειρό του να μπει στον χώρο του κινηματογράφου. Αντιθέτως, ο ηθοποιός που σήμερα έχει συνδέσει το όνομά του με τις πιο χαρακτηριστικές περιπέτειες δράσης των 90’s, σε ηλικία 22 ετών, ταξίδεψε από το Ιλινόις μέχρι το Λος Άντζελες, με σκοπό να δουλέψει ως ραδιοφωνικός παραγωγός.

Για καλή του τύχη, λίγο μετά από το δοκιμαστικό του για το ραδιόφωνο, τον ανακάλυψε ένας εργαζόμενος του τμήματος νέων ταλέντων της κινηματογραφικής εταιρίας Columbia Pictures, ο οποίος και τον έπεισε να υπογράψει και να ενταχθεί στο δυναμικό της εταιρίας. Αρχικά, έκανε μικρές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, μέχρι το 1967, όταν και έλαβε τον πρώτο σχετικά μεγάλο του ρόλο στο γουέστερν «Ήρθε η ώρα να πεθάνεις». Η ερμηνεία αυτή του Χάρισον Φορντ πράγματι είχε καταφέρει να βρει τον στόχο της, καθώς λίγους μήνες αργότερα ο ηθοποιός υπέγραψε συμβόλαιο με την Universal Pictures.

Οι ρόλοι που του εξασφάλιζε η νέα του εταιρία όμως δεν τον ικανοποιούσαν και ούτε κατάφερναν να τον στηρίζουν οικονομικά, καθώς ο Χάρισον Φορντ ήταν ήδη παντρεμένος και είχε δύο παιδιά. Έτσι, το 1970 ο ηθοποιός άφησε την υποκριτική και έγινε αυτοδίδακτος ξυλουργός, για να μπορεί να συντηρεί την οικογένειά του.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr