UPDATE #NOW

Φωτιά Πεντέλη: Δωρεάν φιλοξενία πυρόπληκτων- Πού μπορούν να απευθυνθούν


JTeam

20 Ιουλίου 2022

Φωτιά Πεντέλη: Δωρεάν φιλοξενία πυρόπληκτων- Πού μπορούν να απευθυνθούν
eurokinissi
Οι πολίτες που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, μπορούν να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ( 2131510100 ) και, δηλώνοντας τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση οικίας και ΑΔΤ), να λαμβάνουν σχετικές οδηγίες

Έναν πύρινο εφιάλτη ζουν εδώ και αρκετές ώρες οι κάτοικοι στην Πεντέλη, την Παλλήνη, την Ανθούσα, τον Γέρακα και το Ντράφι εξαιτίας της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στις παραπάνω περιοχές. Παράλληλα, συνεχίζεται η εντατική προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς που καίει από το απόγευμα της Τρίτης. Δεκάδες κάτοικοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ πολλά σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες.

Μετά από επικοινωνία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, με τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, έχει διασφαλιστεί δωρεάν προσωρινή φιλοξενία πολιτών που επλήγησαν από τη φωτιά στην περιοχή της Πεντέλης.

Οι πολίτες που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, μπορούν να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ( 2131510100 ) και, δηλώνοντας τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση οικίας και ΑΔΤ), να λαμβάνουν σχετικές οδηγίες.

Εφιαλτική ήταν η νύχτα στην Πεντέλη από την πυρκαγιά που ξεκίνησε από χθες το απόγευμα. Οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας με κύριο βραχίονα το Πυροσβεστικό Σώμα, έδινε ολονύχτια μάχη με τις φλόγες με σκοπό να περιοριστούν τα μέτωπα, ωστόσο η ταχύτητα, η ένταση των ανέμων και η συνεχής αλλαγή κατεύθυνσής τους, δημιουργούσαν συνεχώς μέτωπα και δυσχέραιναν το έργο των δυνάμεων.

Με το πρώτο φως της ημέρας έχουν ξεκινήσει ρίψεις νερού από αέρος τα εναέρια μέσα και συνολικά στο σημείο επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν 485 πυροσβέστες με 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 120 οχήματα ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. Επιπλέον στο σημείο βρίσκεται και το Κινητό επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος για τον συντονισμό των δυνάμεων ενώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη δίνουν συνεχώς την εικόνα της φωτιάς.