UPDATE #NOW

7 μαγικοί καλοκαιρινοί προορισμοί της ηπειρωτικής Ελλάδας με θάλασσα, καλύτεροι από νησιά


Κλέλια Φατούρου

22 Ιουλίου 2022

7 μαγικοί καλοκαιρινοί προορισμοί της ηπειρωτικής Ελλάδας με θάλασσα, καλύτεροι από νησιά
Unsplash/dimitris kiriakakis
Γιατί να μπλέξεις με πλοία, όταν υπάρχουν 7 προορισμοί στην ηπειρωτική Ελλάδα που θα λατρέψεις;

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα μεταφράζεται αυτόματα σε διακοπές στα νησιά. Αν και είναι πολύ δύσκολο να πεις όχι στις γραφικές Κυκλάδες ή στο καταπράσινο Ιόνιο, υπάρχουν πάντα και άλλες επιλογές για να ταξιδέψεις χωρίς να μπεις σε πλοίο. Ειδικά αν το αποφασίσεις τελευταία στιγμή και σκοπεύεις να μετακινηθεί μόνο με αυτοκίνητο.

Υπάρχουν αμέτρητοι προορισμοί που γνωρίζουμε καλά, είτε επειδή τυχαίνει να βρίσκεται εκεί το χωριό μας, είτε επειδή τους ανακαλύψαμε μέσα από road trips, είτε επειδή είναι γνωστοί και θα το μετανιώσουμε αν δεν τους δούμε έστω μια φορά στη ζωή μας.

Εύβοια

Ναι, είναι νησί, το ξέρουμε πολύ καλά. Αλλά έχουμε την τύχη να φτάνουμε εκεί οδικώς και γρήγορα και αυτό κάνει την (τεράστια) Εύβοια τον απόλυτο προορισμό για μίνι αποδράσεις. Ακόμα και αν δεν έχεις άδεια φέτος το καλοκαίρι, η Αγία Άννα, η Λίμνη, οι Ροβιές και πολλές ακόμη, σε περιμένουν για ελεύθερο camping (όπου επιτρέπεται), μπάνιο σε καθαρά νερά και ταβερνάκια για μετά.

Μάνη

Η Μάνη έγινε ίσως ο πιο hot προορισμός όταν η πανδημία δυσκόλεψε τα ταξίδια με πλοία και πολλοί προτίμησαν να κινηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα. Η Καλογριά στη Στούπα, το μαγικό Λιμένι, στην Αερόπολη, ο Φονέας λίγο πιο έξω από την Καρδαμύλη και υπέροχες παραλίες που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, είναι ιδανικό μέρος για οικογένειες και εκεί θα χαλαρώσεις πραγματικά.

Χαλκιδική

Όσοι ζουν στη βόρεια Ελλάδα, ξέρουν ότι σαν τη Χαλκιδική δεν έχει. Ίσως επειδή είναι ο προορισμός για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα. Κρυστάλλινα νερά, χωριουδάκια, καλό φαγητό αλλά και βραδινή ζωή για τις μικρότερες ηλικίες. Και θαλάσσια σπορ και μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις ένα πέρασμα από τη Χαλκιδική;

Πήλιο

Αν έχεις ανάγκη τη θάλασσα, αλλά δεν μπορείς να αντισταθείς στη δροσιά του βουνού, το Πήλιο φτιάχτηκε για εσένα. Αν και έχουμε στο μυαλό μας το βουνό των Κενταύρων ως χειμερινό προορισμό, εκείνοι που ξέρουν, περνούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε κάποιο από τα χωριά του Πηλίου (Μηλιές, Πορταριά, Μακρυνίτσα, Πινακάτες, Τσαγκαράδα κ.ά.) και ανακαλύπτουν τις μαγικές παραλίες, με πιο γνωστές τον Μυλοπόταμο, την παραλία Παπά Νερό, Φακίστρα και Άγιοι Σαράντα. Και μετά πας καρφί στα τσιπουράδικα.

Πρέβεζα

Αν και Ηπειρώτισσα, δεν έχω πάει ποτέ στην Πρέβεζα, αν και είναι γνωστοί για τις απέραντες παραλίες της. Για την ακρίβεια, το Μονολίθι είναι η μεγαλύτερη παραλία με άμμο στην Ευρώπη και τα νερά είναι αυτά τα μαγικά που βρίσκεις και στα Επτάνησα, καθώς και το Αλωνάκι. Είναι ένα καίριο σημείο γιατί μπορείς να ανακαλύψεις τα χωριά της Ηπείρου ή να πεταχτείς οδικώς στη Λευκάδα, σε απόσταση μόλις 30 λεπτών. Στην Πρέβεζα θα απολαύσεις και πολύ καλά ψάρια και θαλασσινά.

Ναύπλιο

Κλασικό, αλλά εγγυημένο. Το Ναύπλιο ενδείκνυται για μικρές αλλά και μεγάλες διακοπές, είναι κοντά στην Αθήνα, είναι ειδυλλιακά, έχει ωραίο φαγητό και πάρα πολύ ωραίες παραλίες μέσα και γύρω από την πόλη. Η Αρβανιτιά, η Ψιλή Άμμος, το Καστράκι και η Κάντια είναι ό,τι πρέπει.

Δυτική Πελοπόννησος

Προς Αχαία και Ηλεία, κρύβονται μερικές από τις πιο εντυπωσιακές που θα βρεις σε όλη την Ελλάδα. Η Καλογριά στο πολύπαθο δάσος της Στροφυλιάς, η Κουρούτα, η Ζαχάρω και αυτές οι αμμουδιές για εκείνους αγαπούν τα διάφανα ρηχά νερά. Με ξενοδοχεία all-inclusive για να μην χρειαστεί να κουνήσεις ρούπι αλλά και με πόλεις ή χωριά για να φας καλό μαμαδίστικο φαγητό.