UPDATE #NOW

Φωτιά τώρα: Σε πύρινο κλοιό η χώρα- Καίγονται σπίτια στη Λέσβο, άνιση η μάχη στη Δαδιά Έβρου


JTeam

23 Ιουλίου 2022

Φωτιά τώρα: Σε πύρινο κλοιό η χώρα- Καίγονται σπίτια στη Λέσβο, άνιση η μάχη στη Δαδιά Έβρου
eurokinissi
Στη θάλασσα έχουν φτάσει οι φλόγες στα Βατερά της Δυτικής Λέσβου, ενώ στον οικισμό, που έχει εκκενωθεί έχουν καεί τουλάχιστον δύο σπίτια - Τραυματίστηκε πυροσβέστης - Το Λιμενικό παίρνει τουρίστες και ντόπιους από τη θάλασσα - Τεράστια οικολογική καταστροφή στο δάσος Δαδιάς στον Εβρο - Ανεξέλεγκτη για τρίτο 24ωρο η πυρκαγιά

Για άλλη μια μέρα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό, καθώς στη μεγάλη φωτιά που μαίνεται για τρίτο 24ωρο στο παρθένο δάσος της Δαδιάς στον Εβρο, ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου άλλη μια δασική πυρκαγιά, αυτή τη φορά στη Δυτική Λέσβο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 10 το πρωί στην τοποθεσία Καστρί και πλέον οι φλόγες, έχοντας δυστυχώς για σύμμαχο τον δυνατό άνεμο, έχουν φτάσει μέχρι τη θάλασσα. Ο οικισμός στα Βατερά έχει εκκενωθεί (σ.σ.: εστάλη μήνυμα από το 112) από ντόπιους και τουρίστες, καθώς η πυρκαγιά έφτασε μέχρι το χωριό και καίει σπίτια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν καεί δύο σπίτια και έχουν προκληθεί ζημιές και σε άλλες κατοικίες και επιχειρήσεις. Η πυρκαγιά έχει φτάσει στην παραλία, ενώ δεύτερο πύρινο μέτωπο έχει δημιουργηθεί στην περιοχή Σταυρός. Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες, εννέα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Το Λιμενικό απεγκλώβισε εννέα άτομα από την παραλία. Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr.