UPDATE #NOW

Ρέιμοντ Μπριγκς: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο αγαπημένος συγγραφέας του «Χιονάνθρωπου»


JTeam

10 Αυγούστου 2022

Ρέιμοντ Μπριγκς: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο αγαπημένος συγγραφέας του «Χιονάνθρωπου»
Ο αγαπημένος συγγραφέας και εικονογράφος μικρών και μεγάλων, Ρέιμοντ Μπριγκς, του οποίου τα κλασικά εικονογραφημένα έργα, μεταξύ των οποίων και ο «Χιονάνθρωπος», ενέπνευσαν γενιές ολόκληρες, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών

Ο Ρέιμοντ Μπριγκς, ο συγγραφέας και εικονογράφος που ενθουσίασε και ενέπνευσε μικρούς και μεγάλους με τα bestselling κόμιξ και εικονογραφημένα βιβλία του, πέθανε το πρωί της Τρίτης σε ηλικία 88 ετών, όπως ανακοίνωσε ο εκδοτικός του οίκος Penguin Random House.

Με ένα εύρος που επεκτεινόταν από την συναρπαστική μαγεία του «Χιονάνθρωπου» έως την συγκλονιστική «αποκάλυψη» του «Όταν Φυσάει ο Άνεμος», ο Μπριγκς δημιούργησε μια αρμαθιά δημοφιλών χαρακτήρων, συμπεριλαμβανομένης μιας αλλιώτικης πιο «στριμμένης» εκδοχής του Πατέρα των Χριστουγέννων, και μια καριέρα έξι δεκαετιών που μετρά πολυάριθμα βραβεία και τηλεοπτικές διασκευές.

Τα πρώτα του βήματα

Γεννημένος το 1934, ο Ρέιμοντ Μπριγκς αποφάσισε να αφήσει το σχολείο σε ηλικία 15 ετών και να γραφτεί στο Κολέγιο Καλών Τεχνών του Wimbledon. Ο ίδιος, όπως θα δήλωνε αργότερα, δεν επιθυμούσε να γίνει ζωγράφος αλλά οδηγήθηκε σε αυτή του την απόφαση εξαιτίας της επιθυμίας του να ασχοληθεί με τα κόμιξ. Το ενδιαφέρον του για μια τόσο «εμπορική τέχνη» μπορεί να προκαλούσε τρόμο, ωστόσο, όταν και αποφοίτησε σε ηλικία 23 ετών, το ταλέντο του να ζωγραφίζει ρεαλιστικές εικόνες από μνήμης υπήρξε τόσο αξιοθαύμαστο που δεν του ήταν δύσκολο να βρει δουλειά ως εικονογράφος σε περιοδικά, διαφημιστικές καμπάνιες και βιβλία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr