UPDATE #NOW

Απέραντο Γαλάζιο: Έκθεση ζωγραφικής του Σταύρου Δίτσιου στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου


JTeam

10 Αυγούστου 2022

Απέραντο Γαλάζιο: Έκθεση ζωγραφικής του Σταύρου Δίτσιου στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου
Η Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου φιλοξενεί την ατομική έκθεση του διεθνώς καταξιωμένου ζωγράφου Σταύρου Δίτσιου, με τίτλο «Απέραντο Γαλάζιο», μια σειρά ιδιαίτερων αφηγημάτων εμπνευσμένων από τα στοιχεία της φύσης

Ο διεθνώς καταξιωμένος ζωγράφος Σταύρος Δίτσιος, επιστρέφει στην Μύκονο, με ατομική έκθεση «Απέραντο Γαλάζιο», η οποία θα παρουσιαστεί στην Δημοτική Πινακοθήκη της Μυκόνου στην αίθουσα Καλογερά από τις 11.08.2022 – 20.08.2022.

«Απέραντο Γαλάζιο»: Λίγα λόγια για την έκθεση

Στη σειρά έργων με τον τίτλο «Απέραντο Γαλάζιο», ο ζωγράφος μελετά τα στοιχειά της φύσης, όπου εμπνέεται από αυτά, δημιουργώντας τα δικά του ιδιαιτέρα αφηγήματα. Η τέλεια γεωμετρία της φύσης, το υπέροχα ξεχωριστό ανάγλυφο του πλανήτη, το θαύμα της ίδιας της ζωής, εμπνέουν τον ζωγράφο αλλά και τον προβληματίζουν θέτοντας ερωτηματικά για το μέλλον που φαντάζει ζοφερό εξαιτίας της άπληστης εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων από τον άνθρωπο. Τα έργα της σειράς μοιάζουν να αποτελούν μια χαρτογράφηση μνημείων που υμνούν την φύση, μια ποιητική έκφραση θαυμασμού και σεβασμού προς μια πραγματικότητα που δυστυχώς αλλάζει δραματικά λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr