UPDATE #NOW

Ελισάβετ: Elton John, Daniel Greg, Ηelen Μirren και άλλοι διάσημοι αποχαιρετούν τη βασίλισσα


JTeam

9 Σεπτεμβρίου 2022

Ελισάβετ: Elton John, Daniel Greg, Ηelen Μirren και άλλοι διάσημοι αποχαιρετούν τη βασίλισσα
Καλλιτέχνες, πολιτικοί, ηθοποιοί και αστέρες αποτίουν τον δικό τους φόρο τιμής στην Βασίλισσα Ελισάβετ

Αndrea Βocelli, Elton John, Daniel Greg, Ηelen Μirren και Paul McCartney, είναι μόνο κάποια από τα ονόματα διεθνούς φήμης που θέλησαν να εκφράσουν δημόσια τη συγκίνησή τους, για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ. Αναρτήσεις με λόγια ευγνωμοσύνης και θαυμασμού κυριάρχησαν στο διαδίκτυο, με πολλούς καλλιτέχνες να κρατούν το δικό τους «Elisabeth moment».

Η Ηelen Μirren, η βρετανίδα ηθοποιός που υποδύθηκε τη βασίλισσα Ελισάβετ στη μεγάλη οθόνη και έχει χριστεί Dame από την Ελισάβετ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πενθώ μαζί με την υπόλοιπη χώρα μου λόγω του θανάτου μιας σπουδαίας βασίλισσας. Είμαι υπερήφανη που αποκαλώ τον εαυτό μου (άνθρωπο) της ελισαβετιανής εποχής. Αν υπήρχε ένας ορισμός της αρχοντιάς, η Ελισάβετ των Ουίνδσορ τον ενσάρκωνε».

«Μαζί με το υπόλοιπο έθνος, θλίβομαι βαθύτατα μαθαίνοντας την είδηση του θανάτου της μεγαλειοτάτης, βασίλισσας Ελισάβετ. Αποτελούσε πηγή έμπνευσης και ηγήθηκε της χώρας σε ορισμένες από τις πιο σημαντικές και σκοτεινές περιόδους της ιστορίας μας, με χάρη, ευπρέπεια και αυθεντική στοργική ζεστασιά. Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν τεράστιο κεφάλαιο της ζωής μου από την παιδική μου ηλικία μέχρι τώρα και θα μου λείψει πολύ», έγραψε ο Elton John.

Ο Daniel Greg, είχε να πει: «Οπως τόσοι άλλοι, λυπήθηκα βαθύτατα στο άκουσμα της είδησης και οι σκέψεις μου βρίσκονται στη βασιλική οικογένεια και όλους εκείνους που την αγαπούσαν. Αφήνει πίσω ασύγκριτη κληρονομιά και η απώλειά της θα είναι αισθητή».

Jenny.Gr
@people

O Paul McCartney, o θρύλος τωνBeatles, έγραψε: «Ο Θεός να ευλογεί τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Είθε να αναπαυθεί εν ειρήνη. Ζήτω ο βασιλιάς!».

Ο Tom Jones, o Oυαλός τραγουδιστής δήλωσε: «Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ήταν μια διαρκής παρουσία και πηγή έμπνευσης σε όλη τη ζωή μου. Ηταν μια ήρεμη δύναμη σε δύσκολους καιρούς, η αφοσίωσή της ήταν άψογη και η προσήλωσή της στο καθήκον ασυναγώνιστη. Είναι τιμή και ευλογία που έζησα την περίοδο της βασιλείας της».

Ο Ιταλός τενόρος Andrea Bocelli, είπε: «Ηταν προνόμιο που είχα την ευκαιρία να τραγουδήσω για τη μεγαλειότητά της, τη βασίλισσα Ελισάβετ, σε αρκετές περιστάσεις. Μου προκαλεί μεγάλη θλίψη η είδηση του θανάτου της. Χάσαμε μια ξεχωριστή προσωπικότητα της σύγχρονης ιστορίας: μια εξαιρετική γυναίκα, έναν χαρισματικό ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνίας».

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Putin, ήταν επίσης ένας από τα δημόσια πρόσωπα που μίλησαν για την Βασίλισσα Ελισάβετ: «Σας εύχομαι κουράγιο και αντοχή ενώπιον αυτής της δύσκολης, ανεπανόρθωτης απώλειας. Σας ζητώ να μεταφέρετε ειλικρινή συλλυπητήρια (…) στα μέλη της βασιλικής οικογένειας και σε ολόκληρο τον λαό της Μεγάλης Βρετανίας», συμπλήρωσε στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

O frontman των Rolling Stones, Mick Jagger, είπε: «Καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής μου, η Μεγαλειότητά της, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ήταν εκεί. Στα παιδικά μου χρόνια, θυμάμαι ότι έβλεπα τα στιγμιότυπα του γάμου της στην τηλεόραση. Τη θυμάμαι ως όμορφη κοπέλα και ως την πολυαγαπημένη γιαγιά του έθνους».

Η Victoria Beckham έγραψε: «Σήμερα είναι μια πολύ θλιβερή μέρα όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Είμαι βαθιά λυπημένη για τον θάνατο της αγαπημένης μας Μονάρχη, της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας. Θα τη θυμούνται για τη σταθερή πίστη και την υπηρεσία της και οι σκέψεις μου είναι με τη βασιλική οικογένεια αυτή την απίστευτα θλιβερή στιγμή».