UPDATE #NOW

Ο βρετανικός Τύπος αποχαιρετά τη Βασίλισσα Ελισάβετ με ιστορικά εξώφυλλα


JTeam

9 Σεπτεμβρίου 2022

Ο βρετανικός Τύπος αποχαιρετά τη Βασίλισσα Ελισάβετ με ιστορικά εξώφυλλα
Ύστερα από 70 χρόνια στο θρόνο, η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, βυθίζοντας στο πένθος τη Βρετανία. Και όπως ήταν αναμενόμενο είναι το πρώτο θέμα στις κορυφαίες βρετανικές εφημερίδες

Σύσσωμος ο βρετανικός Τύπος προβάλει εντυπωσιακά εξώφυλλα αφιερωμένα στην βασίλισσα Ελισάβετ. Τα πρωτοσέλιδα αποχαιρετούν τη μονάρχη που έγραψε ιστορία και αποτίνουν φόρο τιμή στη ζωή και το έργο της.

Tα πορτρέτα της και οι δυνατοί τίτλοι πρωταγωνιστούν και όλοι κάνουν λόγο για το τέλος μιας εποχής.

Προς το παρόν, τίποτα δεν μπορεί να επισκιάσει την Ελισάβετ. Ούτε ότι ο Κάρολος θα είναι ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας, ούτε πώς αλλάζει η σειρά διαδοχής, ούτε το πλήθος που συγκεντρώθηκε έξω από το Παλάτι του Buckingham. Υπάρχει μόνο το «αντίο» στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Financial Times

Jenny.Gr

Οι Financial Times έγραψαν: «Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας, πέθανε προκαλώντας πένθος στον λαό της. Αντανακλώντας όμως μια ζωή καθήκοντος στην οποία ένωσε τη χώρα μέσα από 70 χρόνια βαρυσήμαντων αλλαγών». Κεντρική φωτογραφία είχαν τη βασίλισσα να κάθεται στον θρόνο της χαμογελαστή επιλέγοντας έτσι να την κρατήσουμε στη μνήμη μας ως μια αισιόδοξη φυσιογνωμία της ιστορίας.

The Guardian

Jenny.Gr

Ο The Guardian επέλεξε φωτογραφία της βασίλισσας που τη δείχνει να κρατά τη βασιλική σφαίρα και το σκήπτρο της από την αρχή της βασιλείας της. «Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ 1926-2022», είναι ο τίτλος που τη συνοδεύει.

Daily Telegraph

Jenny.Gr

Η Daily Telegraph διάλεξε για τίτλο ένα απόφθεγμα της βασίλισσας Ελισάβετ: «Η θλίψη είναι το τίμημα που πληρώνουμε για την αγάπη».

The Times

Jenny.Gr

Η εφημερίδα Times επέλεξε τον τίτλο «Μια ζωή στο καθήκον» και τίμησε έτσι την ολοκληρωτική αφοσίωσή της στο καθήκον και τη συνολική της ιδιοσυγκρασία.

The Sun

Jenny.Gr

«Σας αγαπήσαμε Κυρία» γράφει η Sun με ένα αφιέρωμα 36 σελίδων στη βασίλισσα. Το εξώφυλλο της εφημερίδας με την Ελισάβετ έχει μαύρο φόντο θέλοντας να εκφράσει το μεγάλο πένθος του βρετανικού λαού.

The Indepedent

Jenny.Gr

Ο Indepedent κυκλοφόρησε με ένα πρωτοσέλιδο που είχε μόνο τη φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ από την ημέρα της στέψης της και αναγράφοντας την ημερομηνία γέννησης και την ημερομηνία θανάτου της.

Daily Mirror

Jenny.Gr

Η Daily Mirror με ένα μαύρο φόντο και εκείνη έγραψε στο εξωφυλλό της «Ευχαριστούμε» αποχαιρετώντας την μακροβιότερη μονάρχη της Βρετανίας.

Daily Express

Jenny.Gr

Η Daily Express είχε ένα πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ με μαύρο φόντο και με τίτλο: «Η αγαπημένη μας βασίλισσα πέθανε» εκφράζοντας έτσι το τέλος μιας ολόκληρης εποχής.