AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

UPDATE #NOW

Χανς Ζίμμερ: Η ιδιοφυΐα πίσω από τα πιο διάσημα κινηματογραφικά soundtrack


JTeam

12 Σεπτεμβρίου 2022

Χανς Ζίμμερ: Η ιδιοφυΐα πίσω από τα πιο διάσημα κινηματογραφικά soundtrack
Ο μεγάλος συνθέτης πολλών κινηματογραφικών επιτυχιών, Χανς Ζίμμερ, γίνεται 65 χρονών κι εμείς ρίχνουμε μια ματιά σε μία σπουδαία καριέρα τριών δεκαετιών

Σαν σήμερα 12 Σεπτεμβρίου του 1957 γεννήθηκε ο Γερμανός συνθέτης Χανς Ζίμμερ, διάσημος για την συμβολή του στην κινηματογραφική βιομηχανία.

Η αρχή και η καταξίωση

Ξεκίνησε ως μέλος μπάντας παίζοντας ηλεκτρονική μουσική στο Λονδίνο αλλά γρήγορα ενεπλάκη με τον κινηματογράφο και τη σύνθεση κινηματογραφικών soundtrack.
Πρώτο του soundtrack ήταν αυτό για την ταινία Terminal Exposure σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη. Από τότε έχει δημιουργήσει μουσική για πάνω από 100 ταινίες κάνοντάς τον ίσως τον πιο γνωστό συνθέτη ταινιών των τελευταίων εκατό χρόνων. Πολύ γνωστές ταινίες των οποίων έγραψε την μουσική είναι μεταξύ άλλων το «Gladiator», το «Hannibal», το «The Last Samurai», το «Madagascar», το «The Da Vinci Code» και το «Sherlock Holmes».

Τον Οκτώβριο του 2000 πραγματοποίησε και την πρώτη του συναυλία με ορχήστρα και χορωδία στη Γάνδη.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr