UPDATE #NOW

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν σταματάς να πίνεις


JTeam

20 Σεπτεμβρίου 2022

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν σταματάς να πίνεις
Οι βλαβερές συνέπειες του αλκοόλ στην υγεία μας είναι γνωστές

Η μεγάλη μεσότητα αλκοόλ μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στο σώμα μας, ενώ μπορεί επίσης να προκαλέσει καρκίνο, διαβήτη και βλάβες ακόμη και στο DNA. Εκτός όμως από αυτά μπορεί να προκαλέσει κυκλοθυμία, λιγούρες, αϋπνία, ξηρή επιδερμίδα αλλά και παχυσαρκία. Ενώ ένα ποτήρι αλκοόλ μία στο τόσο έχει αποδειχθεί ότι κάνει καλό στην υγεία, αντίθετα η υπερβολική κατανάλωση, καλό είναι να αποφευχθεί.

Να τι συμβαίνει στο σώμα μετά από το τελευταίο σου ποτό.
Μετά από μία ώρα

Τότε είναι η στιγμή που το σώμα σου αρχίζει να κάνει αποτοξίνωση ώστε να καθαρίσει το αλκοόλ από την κυκλοφορία του αίματος. Μια ώρα μετά το τελευταίο σου ποτό, το συκώτι αρχίζει να εργάζεται…υπερωρίες.

Μετά από 24 ώρες

Τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου επιτέλους μπαίνουν σε κανονικούς ρυθμούς. Επίσης, λόγω της διουρητικής επίδρασης που έχει το αλκοόλ, πολύ πιθανό είναι να περνάς πολλές ώρες στην τουαλέτα, με αποτέλεσμα το σώμα σου να έχει αφυδατωθεί πλήρως. Γι’ αυτό φρόντισε να πιεις πολύ νερό!

Μετά από 48 ώρες

Σε αυτό το στάδιο, το σώμα σου έχει αρχίσει πια σιγά σιγά να σταματά την αποτοξίνωση. Ωστόσο, εάν είχες πιει πολύ, ίσως ακόμα να αισθάνεσαι λίγη ζαλάδα, πονοκέφαλο και κούραση.

Μετά από 72 ώρες

Οι επιπτώσεις του αλκοόλ έχουν πλέον σίγουρα περάσει. Οι λιγούρες για υδατάνθρακες πάλι…όχι. Τουλάχιστον έχεις αρχίσει να αισθάνεσαι καλύτερα!

Μετά από 1 εβδομάδα

Ξεκινάς να κοιμάσαι πιο βαθιά και έτσι αποκτάς πνευματική διαύγεια και ενέργεια. Η επιδερμίδα σου αρχίζει πάλι να λάμπει και να δείχνει πιο νεανική, καθώς αποκαθίσταται η ενυδάτωσή της.

Μετά από 1 μήνα

Το λίπος του συκωτιού μειώνεται κατά 15%, αυξάνοντας την ικανότητά του να φιλτράρει και να απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα. Θα αρχίσεις να παρατηρείς επίσης και μια ελαφριά μείωση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς, αλλά και εμφανής βελτίωση της όψης της επιδερμίδας.

Μετά από 1 χρόνο

Ένα είναι σίγουρο: Εάν απέχεις από το αλκοόλ για πάνω από ένα χρόνο, θα έχεις χάσει αρκετούς πόντους από την περιοχή της κοιλιάς, ενώ η ζυγαριά σου θα δείχνει λιγότερα κιλά. Επίσης, θα έχεις πολύ λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσεις καρκίνο του στόματος, του συκωτιού ή του μαστού.