UPDATE #NOW

Ο πόλεμος δεν σταματά το Pride: ΛΟΑΤΚΙ+ Ουκρανοί παρέλασαν μέσα στο μετρό


JTeam

26 Σεπτεμβρίου 2022

Ο πόλεμος δεν σταματά το Pride: ΛΟΑΤΚΙ+ Ουκρανοί παρέλασαν μέσα στο μετρό
Instagram/ kharkivpride
Όσο η Ουκρανία βρίσκεται σε πόλεμο, μια πορεία υπερηφάνειας στήθηκε με έναν διαφορετικό τρόπο μέσα σε μετρό στο Χάρκοβο

Η Ουκρανία ζει ακόμη υπό τη σκιά του πολέμου και η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στο Χάρκοβο εφηύρε έναν ξεχωριστό τρόπο για να διοργανώσει το Pride.

Η πορεία υπερηφάνειας πραγματοποιήθηκε μέσα στο μετρό την Κυριακή με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο, όπου άνθρωποι με καπέλα, σημαίες και μάσκες στα χρώματα της rainbow flag, ήταν οι βασικοί πρωταγωνιστές. Το Pride πέρασε και από τις τρεις γραμμές του μετρό της πόλης ενώ οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν δέκα σταθμούς.

«Η Ρωσία είναι χώρα τρομοκράτης», ήταν ένα από τα κεντρικά μηνύματα της πορείας

Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές σε σχετική δημοσίευσή τους στο Instagram: «Πραγματοποιήθηκε το πρώτο Pride σε μετρό στην Ουκρανία. Είμαστε ΛΟΑΤΚΙ+ Ουκρανοί άνδρες και γυναίκες. Και έχουμε δικαίωμα σε μια πόλη, μια χώρα, μια ελεύθερη ύπαρξη».

Το ιδιαίτερο Pride πραγματοποιήθηκε γενικά με ασφάλεια, ωστόσο υπήρξαν και ορισμένοι τραυματισμοί συμμετεχόντων. Το Pride διοργανώθηκε στο Χάρκοβο για πρώτη φορά το 2019 ενώ το επόμενο πραγματοποιήθηκε το 2021 όπου εκεί συγκεντρώθηκαν πάνω από 3.000 άνθρωποι. Η φετινή διοργάνωση έγινε σε πολύ πιο στενό κύκλο εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών.

Κι ενώ την ώρα που σε δεκάδες πόλεις της Ρωσίας πραγματοποιούνται καθημερινά διαδηλώσεις κατά της πρώτης επιστράτευσης μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στη χώρα, μια Ρωσίδα δημοσιογράφος αποκάλυψε, επικαλούμενη αξιόπιστη πηγή, ότι ο Vladimir Putin έφυγε για διακοπές στη μυστική εξοχική του έπαυλη αμέσως, μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση την περασμένη Τετάρτη.

«Παρά τις διαψεύσεις από το Κρεμλίνο, ο Putin φαίνεται πως είναι εξαφανισμένος, κάνοντας διακοπές στη μυστική του ντάτσα στα βόρεια της Ρωσίας» γράφει σε δημοσίευμά της αναφορικά με τις αποκαλύψεις της Farida Rustamova η Daily Mail, περιγράφοντας την εξοχική έπαυλη ως ένα «παλάτι κοντά στη λίμνη Βαλντάι» με γήπεδο του γκολφ, εστιατόριο VIP με σινεμά, mini καζίνο μέχρι και αίθουσα μπιλιάρδου.