UPDATE #NOW

ΚΘΒΕ: Νέα εποχή με 21 παραγωγές, κορυφαίες συνεργασίες και ένα θέατρο «ανοιχτό» προς όλους


JTeam

27 Σεπτεμβρίου 2022

ΚΘΒΕ: Νέα εποχή με 21 παραγωγές, κορυφαίες συνεργασίες και ένα θέατρο «ανοιχτό» προς όλους
Με στόχο την ανανέωση, τη συμπερίληψη, τον εκσυγχρονισμό, την εξωστρέφεια, το θέατρο ουσίας, καθώς και την ενίσχυση της εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτικής, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανακοινώνει το πρόγραμμα του για τη νέα θεατρική σεζόν 2022-2023

Μια νέα εποχή, ανοιχτή σε όλους και προς όλους, «ανατέλλει» για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος τη θεατρική σεζόν 2022-2023. Μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει 21 παραγωγές, συνεργασίες με κορυφαίους σκηνοθέτες, θεατρικά εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα, διεθνείς δράσεις και ψηφιακή βελτιστοποίηση, το ΚΘΒΕ επαναπροσδιορίζει την ταυτότητα του με σεβασμό στο παρελθόν και το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον. Λέξεις κλειδιά σε αυτό το ολοκαίνουριο και συναρπαστικό «ταξίδι», η ανανέωση, η συμπερίληψη, ο εκσυγχρονισμός, η εξωστρέφεια, το θέατρο ουσίας, η ενίσχυση της εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτικής.

Όπως επισημαίνει και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, Αστέριος Πελτέκης

«Σας καλωσορίζω στη νέα εποχή του ΚΘΒΕ. Μια εποχή παραγωγική. Πολυσυλλεκτική. Ανοικτή σε όλους. Μια εποχή για όλους. Νεότερους και παλαιότερους. Μια εποχή όπου κοιτάει με σεβασμό και εκτίμηση τις στιγμές του παρελθόντος του οργανισμού, αλλά που ονειρεύεται και σχεδιάζει παράλληλα τη δημιουργία των δομών, που θα μας οδηγήσουν στο επόμενο επίπεδο. Στην καινούργια εποχή. Μια εποχή όπου το «εμείς», θα μετρήσει περισσότερο από το «εγώ». Μια εποχή ανοιχτή στις παραγωγικές δυνάμεις της πόλης, της Ελλάδος αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Μια εποχή ανοιχτή στη διαφορετικότητα. Ανοιχτή, στη συμπερίληψη. Μια εποχή, ανοιχτή στη δημιουργία. Στην αναζήτηση, στη διερεύνηση. συμπερίληψη. Μια εποχή, ανοιχτή στη δημιουργία. Στην αναζήτηση, στη διερεύνηση.Μια εποχή ανοιχτή στη διαφωνία. Στην ανεκτικότητα. Μια εποχή, όπου όλοι μαζί, θα δημιουργήσουμε ένα θέατρο για όλους, ένα θέατρο με όλους. Ένα θέατρο για εσάς όλους, για εμάς όλους, το θέατρο σας».

Αστέριος Πελτέκης

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr