UPDATE #NOW

Ο συγγραφέας Δημήτρης Παναγιωτάτος μάς αποκαλύπτει πώς η Τέχνη μπορεί ν’ αλλάξει τη ζωή μας


JTeam

4 Οκτωβρίου 2022

Ο συγγραφέας Δημήτρης Παναγιωτάτος μάς αποκαλύπτει πώς η Τέχνη μπορεί ν’ αλλάξει τη ζωή μας
Ο συγγραφέας του βιβλίου «Μπορεί η τέχνη να αλλάξει τον κόσμο;» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη, μάς μιλά για το νέο του βιβλίο, για τις ταινίες που του άλλαξαν τη ζωή αλλά και για όσα ετοιμάζει στο μέλλον

Σκηνοθέτης, παραγωγός, συγγραφέας και καθηγητής κινηματογράφου, ο Δημήτρης Παναγιωτάτος δηλώνει συνεχώς μέσα από τα έργα του τη μεγάλη αγάπη που έχει στην τέχνη. Ως σκηνοθέτης και παραγωγός έχει γυρίσει επτά ταινίες μεγάλου μήκους και πολλές τηλεοπτικές σειρές και τηλεταινίες. Ως συγγραφέας έγραψε βιβλία και επιμελήθηκε πολλές σειρές για το φανταστικό και το αστυνομικό στη λογοτεχνία και στον κινηματογράφο.

Το νέο βιβλίο του, «Μπορεί η τέχνη να αλλάξει τον κόσμο;« κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάιο από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Κατά τον συγγραφέα, η τέχνη μπορεί να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων αλλά και να φανερώσει αλήθειες για τον εαυτό μας και τους άλλους. Στο βιβλίο παρουσιάζονται 50 έργα, τόσο ταινίες όσο και βιβλία που άλλαξαν τη ζωή του συγγραφέα για πάντα. Έργα που του φανέρωσαν αλήθειες για τον εαυτό του, όπως δηλώνει και ο ίδιος και του δίδαξαν αρχές που τον καθοδηγούν στην πορεία της ζωής του. Του έδωσαν έμπνευση για δημιουργία αλλά και λύσεις σε δύσκολα προβλήματα. Ο ίδιος θεωρεί πως ο καθένας έχει μία τέτοια λίστα έργων που τον βοηθούν σε σημαντικές στιγμές της ζωής του.

Ένα πρωτότυπο βιβλίο που μιλάει για τη δύναμη της τέχνης αλλά και για τον ρόλο που έχει αυτή στη ζωή όλων μας. Η τέχνη είναι αιώνια και μέσω αυτής οι καλλιτέχνες αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα στην ιστορία.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr