UPDATE #NOW

Διεθνής Ημέρα Κοριτσιού: Σε έναν κόσμο που τα κορίτσια δεν πάνε σχολείο, το μέλλον δεν μπορεί να είναι καλό


JTeam

11 Οκτωβρίου 2022

Διεθνής Ημέρα Κοριτσιού: Σε έναν κόσμο που τα κορίτσια δεν πάνε σχολείο, το μέλλον δεν μπορεί να είναι καλό
Tα κορίτσια συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις στην μόρφωσή τους -και ο covid-19 έχει γιγαντώσει ακόμα περισσότερο τα ήδη υπάρχοντα εμπόδια

Μια μόνο ματιά στην επικαιρότητα αρκεί για να καταλάβει κανείς πόσο απροστάτευτα είναι τα κορίτσια σε κάθε κοινωνία -τόσο στις «ανεπτυγμένες» χώρες της Δύσης, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Στην Ελλάδα οι ειδήσεις, που γίνονται καθημερινά γνωστές, είναι όλο και πιο ζοφερές. Μέσα σε λίγους μήνες έγινε γνωστό άλλο ένα κύκλωμα εκμετάλλευσης, όταν συλλήφθηκε ένας 53χρονος ημεδαπός στον Κολωνό, ο οποίος κακοποιούσε και εξέδιδε ένα κορίτσι 12 χρονών, το οποίο εργαζόταν στην επιχείρησή του για να επιβιώσει η οικογένειά της. Δεν υπάρχει λόγος να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες: αφενός έχουν κάνει τον γύρο των ειδησεογραφικών εκπομπών και sites, αφετέρου είναι πολύ βάναυσες -δεν μπορούμε όλοι να τις διαχειριστούμε.

Είναι ακατόρθωτο, ωστόσο, να κλείσεις τα μάτια στο γεγονός ότι οι ειδήσεις που αφορούν κορίτσια και απαιτούν trigger warning, είναι όλο και περισσότερες. Μιλάμε για κορίτσια, που δεν είχαν την ευκαιρία να ενηλικιωθούν σε ένα υγιές περιβάλλον, να ανακαλύψουν τα ενδιαφέροντα και τις επιθυμίες τους, να ζήσουν την εφηβεία τους, χωρίς το βάρος ενός τραύματος όπως εκείνου που επιφέρει η σεξουαλική βία και κακοποίηση. Μιλάμε επίσης για κορίτσια που ζουν -υποτίθεται- σε ανεπτυγμένες κοινωνίες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr