UPDATE #NOW

Η Monika Myers γίνεται ένα απ' τα πρώτα έφηβα μοντέλα με σύνδρομο Down που περπατούν στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης


Τόνια Τζάφερη

25 Οκτωβρίου 2022

Η Monika Myers γίνεται ένα απ' τα πρώτα έφηβα μοντέλα με σύνδρομο Down που περπατούν στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης
@monikamyers08
Η 14χρονη από το Τορόντο, που κατάφερε να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα και να περπατήσει στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης

Είναι μόλις 14 ετών, ζει στο Τορόντο του Καναδά και γράφει ιστορία, ως ένα από τα πρώτα μοντέλα με σύνδρομο Down, το οποίο περπατά στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. Ο λόγος για την Monika Myers, η οποία περπάτησε στην πασαρέλα, στα πλαίσια επίδειξης από τον οίκο Primark.

Πρόσφατα κατάφερε να κλείσει συμβόλαιο με ένα από τα κορυφαία και διεθνή πρακτορεία μοντέλων και σιγά σιγά, βλέπει την καριέρα που πάντα ονειρευόταν στο μόντελινγκ να πραγματοποιείται, παρά τις δυσκολίες που συνάντησε. Η ίδια λίγο μετά την πασαρέλα της, δηλώνει «περήφανη και όμορφη».


«Οι φίλοι μου δεν μπορούσαν να πιστέψουν τη μεταμόρφωση βλέποντάς με με ένα τόσο υπέροχο φόρεμα, με ψεύτικες βλεφαρίδες και κομμένα μαλλιά», δηλώνει στην συνέχεια.

Η μητέρα της Myers βρέθηκε κάθε στιγμή στο πλευρό της, ενώ ένιωσε πιο περήφανη από ποτέ, βλέποντας την κόρη της να ξεπερνά κάθε εμπόδιο και να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα. Ξεσπώντας σε κλάματα βλέποντας την κόρη της να σαρώνει στο runway, η ίδια δήλωσε:

«Έχοντας μια κόρη με σύνδρομο Down, προσπαθείς να μην προβλέπεις τι ακριβώς μπορεί να συμβεί καθώς ανησυχείς πολύ και απλά ζεις στον παρόν. Όταν είδα την κόρη μου να καταφέρνει κάτι, το οποίο δεν μπορούσε να φανταστώ ότι θα συμβεί ποτέ, με έκανε τόσο μα τόσο περήφανη. Πλημμύρισα από υπερηφάνεια για εκείνη».