UPDATE #NOW

O Elon Musk και το νέο του tweet στα ελληνικά που γέμισε απορίες


JTeam

25 Οκτωβρίου 2022

O Elon Musk και το νέο του tweet στα ελληνικά που γέμισε απορίες
To νέο tweet του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη, είναι μία και μόνο ελληνική λέξη

Μια φάση μόνος του ο Elon Musk, ο οποίος αυτήν την φορά αποφάσισε να δείξει το πόσο cool και ψαγμένος είναι, ποστάροντας στο Twitter μία και μόνο λέξη γραμμένη στα ελληνικά. Κανείς ακόμη δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς θέλησε να δηλώσει, ή να πει ο επικεφαλής της Tesla με το νέο του αυτό tweet, ωστόσο κατάφερε και πάλι να κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Έγραψε χαρακτηριστικά την λέξη «διαλεκτική», με πολλούς να μην καταλαβαίνουν τι θέλησε να υπονοήσει και να αναρωτιούνται τι ακριβώς ήθελε να πει με αυτό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Musk κάνει κάτι τέτοιο. Είναι κοινή η πρακτική του να επικοινωνεί μέσω Twitter ακαταλαβίστικα πράγματα, δημιουργώντας συχνά θόρυβο γύρω από το όνομά του. Οι θεωρίες ξεκίνησαν για το τι θέλησε να δηλώσει με την ελληνική λέξη και περιέχουν από όνομα σε παιδί του, μέχρι και παρέμβαση στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Τι σημαίνει «διαλεκτική»

H λέξη «διαλεκτική» προέρχεται από την ελληνική λέξη διαλέγομαι, που σημαίνει διεξάγω συζήτηση.

Στην αρχαιότητα με τη διαλεκτική εννοούσαν την τέχνη να φτάνει κανείς στην αλήθεια μέσω της σύγκρουσης αντίθετων απόψεων, όπως στο σύνολο σχεδόν των Πλατωνικών έργων. Ο όρος επικράτησε διεθνώς ως Dialectic. Στην Αγγλία παλαιότερα, ο όρος αυτός ήταν συνώνυμος της Λογικής όπως και εφαρμοζόταν στην τυπική συλλογιστική των εκάστοτε ρητόρων.

TAGS