UPDATE #NOW

Στο φουαγιέ με τον Βασίλη Καλφάκη με αφορμή τη δική του εκδοχή της «Φαύστας»


JTeam

1 Νοεμβρίου 2022

Στο φουαγιέ με τον Βασίλη Καλφάκη με αφορμή τη δική του εκδοχή της «Φαύστας»
Με αφορμή το ανέβασμα μιας δικής του εκδοχής της «Φαύστας», μίας παράστασης βασισμένης στο ομότιτλο έργο του Μποστ, στα Πρώην Πλεκτήρια-Υφαντήρια Αθηνών (ΠΛΥΦΑ), καθίσαμε στο φουαγιέ με τον σκηνοθέτη Βασίλη Καλφάκη

Το ομώνυμο έργο του Μποστ για τις επιπτώσεις του «πολιτισμού» στη ζωή και τα έργα του ανθρώπου ενέπνευσε την Ομάδα Θεάτρου Ça Va και τον σκηνοθέτη Βασίλη Καλφάκη, ώστε να ανεβάσουν μια μουσικοθεατρική εκδοχή του, αφιερωμένη στην «οικογένεια». Και κάπως έτσι στήνεται μια νέα «Φαύστα» που καλεί τον θεατή για να του «τραγουδήσει», αυτή τη φορά, μία ιστορία που διηγείται το τραγελαφικό της πραγματικότητας γύρω μας.

Το Ριτσάκι, ένα τετραετές κορίτσι, χάνεται από προσώπου γης μέρα-μεσημέρι, ενώ έχει ξεκινήσει το ψάρεμα με τον πατέρα της. Κάπου εδώ ξεκινάει και το έργο. Ή και όχι…Μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια να βρουν το κοριτσάκι τους ο Γιάννης και η Φαύστα, οι γονείς του, επιστρέφουν στο σπίτι και στο νοικοκυριό τους. Αυτό το νοικοκυριό έρχεται να ταράξει ο συγγραφέας συθέμελα, προσγειώνοντας μέσα του ένα τεράστιο ψάρι, μέσα από το οποίο ξεπηδά η χαμένη κόρη.

Και κάπως έτσι η φύση εισβάλει μέσα στον πολιτισμό, μαζί με τα «θηρία» της και η οικογένεια βυθίζεται ξανά σε πένθος. Φτιάχνοντας ένα πλεκτό φωνών πάνω στους ομοιοκατάληκτους στίχους της «Φαύστας», ο Βασίλης Καλφάκης και η ομάδα του μάς προσκαλούν σε αυτή τη νέα εκδοχή, σε αυτό το μουσικό αφιέρωμα για την «οικογένεια», σε αυτή την «τρομερή τραγωδία», που είναι γεμάτη δάκρυα και γέλια.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr