UPDATE #NOW

meallion: Δοκιμάσαμε τη νέα υπηρεσία γευμάτων, που τελικά είναι πιάτα εστιατορίου


Κλέλια Φατούρου

1 Νοεμβρίου 2022

meallion: Δοκιμάσαμε τη νέα υπηρεσία γευμάτων, που τελικά είναι πιάτα εστιατορίου
Το meallion έρχεται στην πόρτα σου με φαγητό εστιατορίου

Είμαι από τους ανθρώπους που προτιμούν ταπεράκι με μαγειρευτό φαγητό στη δουλειά. Δεν θα παραγγείλω εύκολα και αν το κάνω, θα είναι όταν θέλω να φάω κάτι πραγματικά «βρώμικο». Συνεπώς, τα έτοιμα γεύματα που θα βρω στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ δεν είναι σίγουρα στις επιλογές μου, επειδή συνήθως τους λείπει τόσο η γεύση όσο και η θρεπτικότητα.

Jenny.Gr

Μέχρι που δοκίμασα την ολοκαίνουρια υπηρεσία μαγειρεμένων γευμάτων meallion, που πετυχαίνουν ακριβώς αυτό που έψαχνα. Γεύση υψηλής ποιότητας και όλα τα θρεπτικά συστατικά που θα πάρεις από τον σολομό, το μοσχάρι, το κοτόπουλο και το σπανάκι, έτσι όπως θα τα έφτιαχνες και στο σπίτι σου. Αλλά μάλλον με καλύτερη τεχνική. Εδώ μπαίνει ο σεφ Λάμπρος Βακιάρος, που τα τελευταία 2 χρόνια, αναζητούσε τον ιδανικό τρόπο για να έχεις φαγητό στο σπίτι, αλλά σε επίπεδο εστιατορίου. Ένωσε τις δυνάμεις του με τον Θοδωρή Παπαλουκά και δημιούργησαν το meallion, από τον συνδυασμό του meal (γεύμα) και million (εκατομμύριο), όση και η αξία που έχει αποδοθεί σε κάθε γεύμα.

Jenny.Gr

Οι συνταγές που έχω προλάβει να δοκιμάσω είναι οι εξής. Το σπανακοπλιγούρι που θέλει να φύγει από τη λογική του σπανακόρυζου της μαμάς, αλλά που είναι εξίσου νόστιμο. Οι γαρίδες με ταμπουλέ είναι ό,τι πρέπει για τους λάτρεις των θαλασσινών, γεύμα που δεν σε φουσκώνει, ενώ ο mvp του meallion (για εμένα) είναι το μπιφτέκι με τον πουρέ γλυκοπατάτας και τα φασολάκια. 2 λεπτά στα μικροκύματα ή 20 λεπτά στον φούρνο και έχεις φοβερό φαγητό στο πιάτο σου.

Jenny.Gr

Στην ιστοσελίδα θα βρεις σχεδόν 20 συνταγές, πεντανόστιμες και θρεπτικές, με την υπηρεσία να διανέμει (προς το παρόν) σε όλη την Αττική. Ένα πολύ βασικό στοιχείο του meallion είναι ότι αποτελεί και μία βιώσιμη λύση, αφού έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος. τα γεύματα συσκευάζονται σε οικολογικές συσκευασίες, 100% ανακυκλώσιμες και με 90% λιγότερο πλαστικό σε σχέση με αυτές που χρησιμοποιούνται στην αγορά, συμβάλλοντας στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, ενώ χάρη στην καλύτερη οργάνωση της εβδομαδιαίας διατροφής που προσφέρει η υπηρεσία, μειώνεται σημαντικά και η σπατάλη τροφίμων (αλλά και του νερού).

Κέρδισε χρόνο από τα ψώνια, το μαγείρεμα και μην χάσεις καθόλου σε ποιότητα. Τα μεσημέρια στο γραφείο μόλις απέκτησαν νόημα.