UPDATE #NOW

Ουκρανία: Αποχωρούν από τη Χερσώνα τα ρωσικά στρατεύματα


JTeam

9 Νοεμβρίου 2022

Ουκρανία: Αποχωρούν από τη Χερσώνα τα ρωσικά στρατεύματα
pexels
Υποχωρεί ο Πούτιν

Οι ρωσικές δυνάμεις έλαβαν εντολή να αποσυρθούν από την Χερσώνα της Ουκρανίας, τη μοναδική περιφερειακή πρωτεύουσα που καταλήφθηκε από την έναρξη της εισβολής τον Φεβρουάριο.

Δεν είναι πλέον δυνατό να διατηρηθούν οι προμήθειες στην πόλη, σύμφωνα με τον διοικητή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στρατηγό Sergey Surovikin.

Η υποχώρηση σημαίνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα αποχωρήσουν εξ ολοκλήρου από την περιοχή στη δυτική όχθη του ποταμού Ντνίπρο. Πρόκειται για σημαντικό πλήγμα, καθώς η Ρωσία αντιμετωπίζει την ουκρανική αντεπίθεση.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, η πιο λογική επιλογή είναι να οργανωθεί η άμυνα κατά μήκος μιας γραμμής μετώπου κατά μήκος του ποταμού Ντνίπρο», είπε ο στρατηγός σε συνάντηση ανώτερων στρατιωτικών ηγετών.

Η ανακοίνωση ήρθε λίγο αφότου ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο αναπληρωτής αρχηγός της Χερσώνας, Stremousov, σκοτώθηκε σε τροχαίο. Ως ένας από τους κύριους υποστηρικτές της κατάληψης της Χερσώνας, είχε προειδοποιήσει μόλις πριν από έξι ημέρες ότι το πιθανότερο ήταν οι ρωσικές δυνάμεις να κληθούν να περάσουν στην ανατολική όχθη.