UPDATE #NOW

Ιρανή ηθοποιός πόζαρε χωρίς μαντίλα: «Θα είμαι στο πλευρό των φυλακισμένων και των νεκρών»


JTeam

10 Νοεμβρίου 2022

Ιρανή ηθοποιός πόζαρε χωρίς μαντίλα: «Θα είμαι στο πλευρό των φυλακισμένων και των νεκρών»
@taranehalidoosti
«Θα πληρώσω κάθε τίμημα για να υπερασπιστώ τα δικαιώματά μου», έγραψε στην λεζάντα η ηθοποιός από το Ιράν, Taraneh Alidoosti

Πρόκειται για μια από τις πιο δημοφιλείς γυναίκες ηθοποιούς του Ιράν, η οποία ανάρτησε στα social media φωτογραφία της χωρίς χιτζάμπ, που εξακολουθεί να είναι υποχρεωτικό για τις γυναίκες στη χώρα.

Η Taraneh Alidoosti προχώρησε σε αυτή την κίνηση ενώ συνεχίζεται στο Ιράν το κύμα διαμαρτυρίας που ξέσπασε μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί. Πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές ηθοποιούς της χώρας, η οποία παραμένει στο Ιράν έχοντας στηρίξει δημοσίως το κίνημα διαμαρτυρίας.

Η 38χρονη ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία της -την οποία έβαλε και στο προφίλ της- δίχως να φορά μαντίλα. Στα χέρια της κρατούσε ένα χαρτί που έγραφε «Γυναίκα, ζωή, ελευθερία», το σύνθημα του κινήματος διαμαρτυρίας.

Σε ανάρτηση που είχε κάνει πριν από λίγες ημέρες, η ηθοποιός δεσμεύθηκε να παραμείνει στην πατρίδα της «με κάθε τίμημα», λέγοντας ότι θα σταματήσει να εργάζεται και θα στηρίξει τις οικογένειες εκείνων που έχουν σκοτωθεί ή συλληφθεί στις διαδηλώσεις.

«Θα μείνω εδώ και δεν έχω καμία πρόθεση να φύγω», ανέφερε η 38χρονη ηθοποιός, συμπληρώνοντας ότι δεν έχει ξένο διαβατήριο, ούτε κατοικία εκτός των συνόρων. «Θα μείνω, θα σταματήσω να εργάζομαι. Θα είμαι στο πλευρό των οικογενειών των φυλακισμένων και των νεκρών. Θα είμαι υπερασπίστριά τους», συμπλήρωσε.

«Θα πολεμήσω για την πατρίδα μου. Θα πληρώσω κάθε τίμημα για να υπερασπιστώ τα δικαιώματά μου και κυρίως πιστεύω σε αυτό που χτίζουμε μαζί σήμερα», είπε κλείνοντας.