UPDATE #NOW

Πέθανε η ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη σε ηλικία 78 χρόνων


JTeam

11 Νοεμβρίου 2022

Πέθανε η ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη σε ηλικία 78 χρόνων
Μετά από τις έντονες φήμες για την επιδείνωση της υγείας της, η αγαπημένη ηθοποιός, Μίνα Αδαμάκη πέθανε σε ηλικία 78 χρόνων, μετά από μάχη με τον καρκίνο

Η Μίνα Αδαμάκη γεννήθηκε στον Βόλο και ήταν απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν (1966). Σε νεαρή ηλικία σπούδασε στο Λονδίνο κουκλοθέατρο και παντομίμα.

Την πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο την έκανε στο Θέατρο Τέχνης, στο έργο «Η δολοφονία του Ζαν-Πολ Μαρά». Έπαιξε σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες.Μάλιστα, ίδρυσε τον θίασο «Θεατρική Συντεχνία» και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ελεύθερης Σκηνής.

Αξέχαστος παραμένει ο ρόλος της Ειρήνης στις «Τρεις Χάριτες», δίπλα στις Νένα Μεντή και Άννα Παναγιωτοπούλου.

Την δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε τελικά σήμερα, ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram.

«Με μεγάλη θλίψη σχεδόν ταυτόχρονα μάθαμε ότι έφυγαν από κοντά μας δύο σπουδαίοι αξιαγάπητοι συνάδελφοι μας… Η γλυκιά μας Μινα Αδαμάκη που τόσα πρόσφερε στο Θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, η τόσο αγαπητή μας από την απίστευτη φιγούρα από την Τρεις Χάριτες και ο Κώστας Μπάσης, ο πρώτος Ερωτόκριτος του Ευαγγελάτου, ο ηθοποιός που κόσμησε το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος για πολλά χρόνια… Ανεξίτηλη θα μείνετε στην μνήμη μας αγαπημένοι μου.. Καλό ταξίδι» έγραψε ο Πρόεδρος του ΣΕΗ."