UPDATE #NOW

O Κιμ Γιονγκ Ουν έδειξε για πρώτη φορά την κόρη του- Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη διαδοχή


JTeam

19 Νοεμβρίου 2022

O Κιμ Γιονγκ Ουν έδειξε για πρώτη φορά την κόρη του- Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη διαδοχή
(KCNA) EPA
Η εμφάνισή της θα μπορούσε να δείχνει μια κληρονομική διαδοχή τέταρτης γενιάς 

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφάνισε για πρώτη φορά την κόρη του στον κόσμο πριν από την εκτόξευση του μεγαλύτερου βαλλιστικού πυραύλου της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, KCNA, η χώρα εκτόξευσε έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Hwasong-17 την Παρασκευή, ενώ τη μεγαλύτερη προσοχή τράβηξε η κόρη του Ουν καθώς δεν είχε εμφανιστεί ποτέ ξανά στη δημοσιότητα.

Το όνομα του κοριτσιού δεν έγινε γνωστό ενώ ο ειδικός στο Stimson Center, σε ζητήματα ηγεσίας της Βόρειας Κορέας, Michael Maiden δήλωσε σχετικά: «Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν σε δημόσια εκδήλωση. Είναι πολύ σημαντικό και αντιπροσωπεύει ένα συγκεκριμένο βαθμό άνεσης από πλευράς του Κιμ Γιονγκ Ουν το γεγονός ότι την εμφανίζει δημοσίως με τέτοιο τρόπο».

Το νεαρό κορίτσι είναι περίπου 12-13 ετών, δηλαδή σε περίπου 4-5 χρόνια θα ετοιμάζεται να πάει στο πανεπιστήμιο ή στον στρατό, σύμφωνα με τον Maiden. «Αυτό θα έδειχνε ότι θα μορφωθεί και θα προετοιμαστεί για να αναλάβει την ηγεσία. Θα μπορούσε να προετοιμάζεται για να γίνει ηγέτιδα ή θα μπορούσε να γίνει σύμβουλος και να έχει ρυθμιστικό ρόλο στο παρασκήνιο, όπως η θεία της».

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, η Βόρεια Κορέα δεν έχει ανακοινώσει ποτέ ποιος θα διαδεχθεί τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Η εμφάνιση της κόρης του στην εκτόξευση πυραύλου θα μπορούσε να δείχνει μια κληρονομική διαδοχή τέταρτης γενιάς. Εκτιμάται ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έχει τρία παιδιά, δύο κόρες και έναν γιο.

Η σύζυγος του ηγέτη, Ρι Σολ Γιου, επίσης έκανε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση στην εκτόξευση της Παρασκευής, σύμφωνα με το KCNA και όποτε γίνεται αυτό, συνήθως μεταφέρονται στρατηγικά μηνύματα.

TAGS