UPDATE #NOW

Το Τόκιο ζητά απ' τους πολίτες να φορούν ζιβάγκο για να μην καίνε ρεύμα: «Το κάνει κι ο Macron»


JTeam

19 Νοεμβρίου 2022

Το Τόκιο ζητά απ' τους πολίτες να φορούν ζιβάγκο για να μην καίνε ρεύμα: «Το κάνει κι ο Macron»
Instagram/ macroncestmapoule
Οι εργαζόμενοι στο δημαρχείο θα πρέπει να δώσουν το παράδειγμα υιοθετώντας το και κάνοντάς το τάση

Αν θέλετε να μειώσετε τους λογαριασμούς ενέργειας αυτόν τον χειμώνα, μπορείτε να εμπνευστείτε από την κυβερνήτρια του Τόκιο, Yuriko Koike, η οποία προέτρεψε τους πολίτες να φορούν ζιβάγκο.

Η λύση για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας μπορεί να έρθει μέσα από το συγκεκριμένο ρούχο και σύμφωνα με το BBC, οι εργαζόμενοι στο δημαρχείο θα πρέπει να δώσουν το παράδειγμα υιοθετώντας το και κάνοντάς το τάση.

Όταν μάλιστα η Koike ρωτήθηκε αν το ζιβάγκο είναι κατάλληλο για τον χώρο εργασίας, δήλωσε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να εμπνευστούν από τον Emmanuel Macron, ο οποίος προτιμάει συχνά το ζιβάγκο στις δημόσιες εμφανίσεις του.

«Ακόμα και στην Ευρώπη, ο πρόεδρος Macron της Γαλλίας πρωτοστατεί στο να τα φοράει», είπε και πρόσθεσε ότι τα πουλόβερ είναι «πραγματικά ζεστά».

Λίγο νωρίτερα, η ιαπωνική κυβέρνηση ζήτησε από τους πολίτες να σβήνουν τα περιττά φώτα, να φορούν ρούχα σε εσωτερικούς χώρους και να χαμηλώνουν τη θερμοκρασία θέρμανσης μεταξύ 1ης Δεκεμβρίου και 31ης Μαρτίου. Η λύση με το ζιβάγκο έρχεται να προστεθεί τώρα στα μέτρα και ίσως σε λίγο καιρό, επιβληθεί ώστε να υπάρχει στη ντουλάπα κάθε πολίτη!