UPDATE #NOW

Ο Banksy κατηγορεί για κλοπή την Guess: «Κλέψτε κι εσείς τα ρούχα τους όπως έκλεψαν το έργο μου»


JTeam

19 Νοεμβρίου 2022

Ο Banksy κατηγορεί για κλοπή την Guess: «Κλέψτε κι εσείς τα ρούχα τους όπως έκλεψαν το έργο μου»
Instagram/banksy
Με μια ανάρτηση στο Instagram, ο Banksy καταγγέλλει ότι η εταιρεία καπηλεύτηκε το έργο του

Έργο του Banksy φιλοξενείται σε βιτρίνα καταστήματος της Guess, με τον γνωστό καλλιτέχνη να κατηγορεί το brand για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ο Banksy καταγγέλλει ότι η εταιρεία καπηλεύτηκε το έργο του με μια ανάρτηση στο Instagram. Αναρωτιέται μάλιστα γιατί θα πρέπει να θεωρηθεί λάθος αν κλέφτες καταστημάτων προχωρήσουν σε ανάλογες ενέργειες, δηλαδή αν αρχίσουν άλλοι να κλέβουν ρούχα της Guess, όπως η εταιρεία έκλεψε το έργο του.

Η ανάρτηση του Banksy είναι αρκετά ξεκάθαρη.

«Προς τους κλέφτες καταστημάτων, παρακαλώ να πάτε στη Guess στην οδό Regent. Πήραν τα έργα μου χωρίς να ρωτήσουν, γιατί να θεωρηθεί λάθος να κάνετε και εσείς το ίδιο», έγραψε μαζί με μια φωτογραφία από την βιτρίνα.

Η Guess στις αρχές Νοεμβρίου παρουσίασε μια συλλεκτική συλλογή για το φθινόπωρο/χειμώνα 2022 χρησιμοποιώντας κάποια από τα γκράφιτι του Banksy. Η συλλογή δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Brandalised, η οποία έχει την άδεια να προσφέρει στους φίλους του Banksy προσιτά συλλεκτικά αντικείμενα graffiti.

Η συλλογή περιλαμβάνει ρούχα και αξεσουάρ, όπως μπλουζάκια, φούτερ, φορέματα, τζιν, κάλτσες, παλτά και καπέλα ενώ όπως είχε εξηγήσει το brand, «κάθε κομμάτι αναμειγνύει το γκράφιτι του Banksy με το ύφος της Guess».

Την προηγούμενη εβδομάδα, γκράφιτι του καλλιτέχνη εμφανίστηκαν σε βομβαρδισμένα κτίρια στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν τοιχογραφίες που από ό,τι φαίνεται ανήκουν στον ίδιο, καθώς φέρουν στοιχεία του χαρακτηριστικού στιλ του.

Η μία εντοπίστηκε σε ένα κτίριο στη Μποροντιάνκα, ένα προάστιο του Κιέβου που έχει βομβαρδιστεί ανηλεώς το προηγούμενο διάστημα από τους Ρώσους και απεικονίζει ένα κορίτσι που κάνει κατακόρυφο, σε μια προσπάθεια να ισορροπήσει πάνω στα ερείπια του κατεστραμμένου πλέον κτιρίου.

TAGS