UPDATE #NOW

Ο Elon Musk φτωχότερος κατά 100 δισ. δολάρια – Απώλειες και για Jeff Bezos και Bill Gates


JTeam

22 Νοεμβρίου 2022

Ο Elon Musk φτωχότερος κατά 100 δισ. δολάρια – Απώλειες και για Jeff Bezos και Bill Gates
@elonmusk
Κάτι πήγε πολύ λάθος με την διαχείριση οικονομικών του μεγιστάνα της Tesla, και όχι μόνο

Ο ένας μετά τον άλλο δισεκατομμυριούχο, σημειώνουν μεγάλες απώλειες από την περιουσία τους, προκαλώντας ανησυχία.

Η περιουσία του Elon Musk συγκεκριμένα έχει πέσει κατακόρυφα, καθώς οι μετοχές της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων καταρρέουν. Οι απώλειες μάλιστα, για πρώτη φορά, ξεπερνούν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η περιουσία του Musk μειώθηκε κατά 100,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, αλλά, παρότι έχασε περισσότερα από άλλους δισεκατομμυριούχους, διατήρησε την πρώτη θέση μεταξύ των πλουσιότερων κατοίκων του πλανήτη. Η καθαρή περιουσία του Musk εκτιμάται στα 169,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στις 21 Νοεμβρίου όμως, ο Elon ήταν 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια «φτωχότερος» καθώς οι μετοχές στην Tesla έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών.

Περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι με απώλειες στην περιουσία τους

Τα ίδια συμβαίνουν και για τον Jeff Bezos, ιδρυτή της Amazon. Η περιουσία του έχει πέσει στα 116 δισεκατομμύρια δολάρια, χάνοντας 76,7 δισεκατομμύρια δολάρια από την αρχή του έτους. Ο Bezos, κάποτε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, βρίσκεται τώρα στην τέταρτη θέση.

Η περιουσία του Bernard Arnault, του πλουσιότερου ανθρώπου στην Ευρώπη και τη Γαλλία, μειώθηκε επίσης κατά 21,5 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος στα 157 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Arnault βρίσκεται στη δεύτερη θέση στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Σειρά έχει και ο Bill Gates, ο οποίος βρίσκεται στην 5η θέση της πλουσιότερης λίστας με απώλειες 25,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος. Ο Gates διατηρεί μέχρι στιγμής, καθαρή περιουσία 113 δισεκατομμυρίων δολαρίων.