UPDATE #NOW

Αυτές είναι οι 5 πιο βαρετές δουλειές και οι 5 πιο συναρπαστικές σύμφωνα με νέα έρευνα


JTeam

24 Νοεμβρίου 2022

Αυτές είναι οι 5 πιο βαρετές δουλειές και οι 5 πιο συναρπαστικές σύμφωνα με νέα έρευνα
Σε ποιες δουλειές οι εργαζόμενοι πλήττουν και σε ποιες όχι;

Το ζήτημα της εργασίας είναι αιώνιο και, καλώς ή κακώς, ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς πέρα από το πρακτικό κομμάτι της επιβίωσης, έχει και κομβική σημασία στην ψυχολογία μας. Είναι άλλωστε ο τομέας που απασχολεί και τις περισσότερες ώρες από τη ζωή μας καθημερινά, γι’ αυτό και προσπαθούμε πάντα να βρούμε εκείνη τη δουλειά που θα μας συναρπάσει -ή έστω που θα περνάμε καλά.

Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Essex έρχεται να «ρίξει φως» στις πιο βαρετές, αλλά και στις πιο συναρπαστικές δουλειές. Όπως θα δούμε η εργασία στον χρηματοοικονομικό κλάδο μπορεί να είναι συχνά προσοδοφόρα, αλλά φαίνεται πως πολλοί τη θεωρούν βαρετή. Αναμενόμενο κάπως.

Στη συγκεκριμένη έρευνα, ρωτήθηκαν πάνω από 500 άνθρωποι σε πέντε διαφορετικά πειράματα, σχετικά με τα επαγγέλματα που θεωρούσαν τα πιο βαρετά. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Personality and Social Psychology Bulletin στις αρχές του μήνα και έδωσε τα εξής στοιχεία:

Τα χρηματοοικονομικά επαγγέλματα χαρακτηρίστηκαν με συντριπτική πλειοψηφία ως ο πιο βαρετός κλάδος, με τις θέσεις που σχετίζονται με τα χρηματοοικονομικά να καταλαμβάνουν τις τέσσερις από τις πέντε πρώτες θέσεις με τα «πιο βαρετά» επαγγέλματα.

Ακολουθεί η λίστα με τις πέντε πιο βαρετές δουλειές:

  1. Ανάλυση δεδομένων

  2. Λογιστική

  3. Ασφαλιστικές/φορολογικές υπηρεσίες

  4. Καθάρισμα

  5. Τραπεζικά επαγγέλματα

Oι 5 πιο συναρπαστικές δουλειές έχουν ως εξής:

  1. Υποκριτική

  2. Επιστήμη

  3. Δημοσιογραφία

  4. Επαγγελματίες υγείας

  5. Διδασκαλία


Με πληροφορίες από CNBC