H Nespresso συνεργάζεται με τον διάσημο Γάλλο pastry chef Pierre Hermé δημιουργώντας μια εορταστική συλλογή νέων καφέδων
JTeam
7 Δεκεμβρίου 2022
Η συνεργασία, που βασίζεται στο εκτεταμένο υπόβαθρο του Pierre Hermé ως ειδικού στη γεύση και αφορά σε limited edition καφέδες, περιλαμβάνει μια συλλογή που απογειώνει την απόλαυση. Το αποτέλεσμα προσφέρει νέες γευστικές εμπειρίες στον ουρανίσκο αναδεικνύοντας τη χαρά που βιώνουμε με τους φίλους και την οικογένεια τις γιορτινές ημέρες. Έτσι, ανακαλύπτουμε απροσδόκητες εκπλήξεις: από την απόλαυση ενός νέου καφέ ή γλυκού μέχρι τις χαρούμενες στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Οι πιο όμορφες γιορτινές ιστορίες συνοδεύονται με το Nespresso | Pierre Hermé καφέ που προσγειώνουν την τέχνη της υψηλής ζαχαροπλαστικής στην καθημερινότητα.
Από το δημιουργό του Haute Pâtisserie, τα αρτοσκευάσματα του Pierre Hermé βρίσκονται στην κορυφή του avant-garde design, της εξειδικευμένης τεχνικής και των εκλεπτυσμένων γεύσεων. Δεκαετίες εμπειρίας ξεκινώντας με μια μαθητεία, σε ηλικία 14 ετών, με τον Gaston Lenôtre, που θεωρείται ευρέως ο πατέρας της σύγχρονης ζαχαροπλαστικής, οδήγησε τον Pierre Hermé στην απονομή του διάσημου τίτλου του καλύτερου σεφ ζαχαροπλαστείου στον κόσμο το 2016. Με ομώνυμες μπουτίκ και καφέ σε όλο τον κόσμο, η δημιουργικότητα και η πολυπλοκότητα του Pierre Hermé στη γαστρονομία είναι απαράμιλλη. Η αδιαμφισβήτητα μοναδική φαντασία του, που καταλήγει σε μοντέρνες προτάσεις, συνδυάζεται με την τεχνική για να φτιάξει τον απόλυτο καφέ για τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους – οι λάτρεις του καφέ θα απολαύσουν εξεζητημένες γεύσεις σε συνδυασμό με την ευκολία χρήσης στην άνεση του σπιτιού τους.
Η συνεργασία αποτελείται από απολαυστικούς καφέδες και δώρα με τη Nespresso να ολοκληρώνει τις προσφορές της εορταστικής περιόδου προσθέτοντας μηχανές καφέ και αξεσουάρ περιορισμένης έκδοσης για να φέρει την ποιότητα Nespresso σε όλους τους τομείς της ημέρας.
Ο κορυφαίος μαύρος καφές απλής προέλευσης από την Κολομβία, infiniment Espresso, προέρχεται από τη περιοχή Tolima, όπου οι αγρότες χρησιμοποιούν, κυρίως φυσικές μεθόδους και δίνουν προτεραιότητα στη βιώσιμη γεωργία χαμηλών επιπτώσεων, προς όφελος της γης και των κατοίκων της. Οι κόκκοι Arabica διατίθενται τόσο σε Original όσο και σε Vertuo ως Infiniment Double Espresso ανθίζουν με ζωηρά κόκκινα φρούτα και απαλές νότες δημητριακών, που εκφράζουν ένα εντυπωσιακό βάθος γεύσης και μια φινετσάτη αίσθηση στο στόμα.
Για το σύστημα Original, σε espresso περιλαμβάνονται επίσης δύο αρωματικοί καφέδες: ο Infiniment Gourmand Saveur Noisette, φτιαγμένος από γλυκούς κόκκους Arabica Νότιας Αμερικής, ξεκινά με το αδιαμφισβήτητο άρωμα καβουρδισμένου φουντουκιού, που ακολουθείται από γλυκές νότες μπισκότου αμυγδάλου και ντελικάτη βανίλια. Το αναζωογονητικά απαλό Infiniment Fruité Saveur Framboise αρθρώνει ένα απαλό άρωμα δημητριακών που συνδυάζεται μοναδικά με τη σαγηνευτική γεύση των σμέουρων. Και τα δύο εμπνέουν μια premium εμπειρία ζαχαροπλαστικής δηλώνοντας τις ίδιες σύνθετες γεύσεις, που κάποιος συνδέει με τα αρτοσκευάσματα του Pierre Hermé.
Όσον αφορά στους καφέδες για το σύστημα Vertuo σε μέγεθος κούπας, οι κόκκοι Arabica της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής του Infiniment Gourmand Saveur Noisette αποκαλύπτουν χαριτωμένα αρώματα καβουρδισμένου φουντουκιού με κορυφαίες νότες πραλίνας και βανίλιας, ενώ το Vertuo Infiniment Fruité Saveur Framboise αποκαλύπτει τη γεύση του bracing που αντιπαρατίθεται με τις απαλές νότες δημητριακών από τα Arabica της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής.
Εκτός από τη συλλογή που δημιουργήθηκε από κοινού, η Nespresso προσφέρει επίσης μηχανές καφέ περιορισμένης έκδοσης, τη μηχανή Vertuo Next σε γυαλιστερό φινίρισμα Silver ή Titan και την εμβληματική μηχανή CitiZ σε Magic Blue, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία του Nespresso | Συνταγές για καφέ με την υπογραφή Pierre Hermé. Κορυφή της συλλογής είναι το Nomad Travel Mug σε χρώμα Raspberry, δίνοντας τη δυνατότητα να μεταφέρεις τις γεύσεις από την τέχνη της υψηλής ζαχαροπλαστικής οπουδήποτε. Η Nespresso | Pierre Hermé συλλογή διατίθεται στις Nespresso Boutiques παγκοσμίως και στο https://www.nespresso.com/gr/el. Η συλλογή είναι διαθέσιμη για περιορισμένο χρονικό διάστημα και σε περιορισμένες ποσότητες, μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.
Σχετικά με τη Nestlé Nespresso SA
Η Nestlé Nespresso SA είναι πρωτοπόρος και αποτελεί αναφορά για τον υψηλής ποιότητας καφέ. Η εταιρεία συνεργάζεται με περισσότερους από 140.000 αγρότες σε 18 χώρες μέσω του προγράμματος AAA Sustainable Quality ™ για την ενσωμάτωση πρακτικών αειφορίας σε αγροκτήματα και τα γύρω τοπία. Ξεκίνησε το 2003 σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Rainforest Alliance, το πρόγραμμα ώστε να συμβάλλει στη βελτίωση της απόδοσης και της ποιότητας των συγκομιδών, διασφαλίζοντας μια βιώσιμη προμήθεια καφέ υψηλής ποιότητας και βελτιώνοντας το βιοτικό επίπεδο των αγροτών και των κοινοτήτων τους.
Το 2022, η Nespresso πέτυχε την πιστοποίηση B Corp™ - συμμετέχοντας σε ένα διεθνές κίνημα 4.900 επιχειρήσεων που πληρούν τα υψηλά πρότυπα κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης και διαφάνειας της B Corp. Με έδρα τη Vevey της Ελβετίας, η Nespresso δραστηριοποιείται σε 81 χώρες και απασχολεί πάνω από 13.000 υπαλλήλους. Το 2020, λειτούργησε ένα παγκόσμιο δίκτυο λιανικής με 802 boutiques. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την εταιρική ιστοσελίδα της Nespresso.
Η παρουσία της Nespresso στην Ελλάδα μετρά 22 χρόνια, λειτουργώντας ένα δίκτυο 10 boutiques σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Nespresso: και τις επίσημες σελίδες της Nespresso σε Facebook και Instagram.
Σχετικά με τον Pierre Hermé
Ο Pierre Hermé είναι απόγονος τεσσάρων γενεών αρτοποιών και ζαχαροπλαστείων από την Αλσατία. Η φήμη του ότι φέρνει γεύση και νεωτερικότητα στη ζαχαροπλαστική και εκτείνεται σε όλη τη Γαλλία, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, δίνοντάς του το παρατσούκλι «Πικάσο της ζαχαροπλαστικής» από τη Vogue. Έχοντας δηλώσει ότι «η απόλαυση είναι ο μόνος οδηγός του», ο Pierre Hermé έχει εφεύρει έναν κόσμο αρωμάτων, αισθήσεων και απόλαυσης. Η μοναδική προσέγγισή του στο επάγγελμα του σεφ ζαχαροπλαστικής τον οδήγησε να φέρει επανάσταση ακόμη και στις πιο βασικές παραδόσεις, καθιστώντας τον μια εμβληματική φιγούρα στη γαλλική γαστρονομία. Το 1997 ιδρύεται η Pierre Hermé Paris, η πολυτελής εταιρεία «Haute Pâtisserie» που είναι το πνευματικό τέκνο του Pierre Hermé, άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στο Τόκιο το 1998 και ακολούθησε το 2001 το παριζιάνικο ζαχαροπλαστείο στην οδό Bonaparte 72. Ονομάστηκε ως ο καλύτερος σεφ ζαχαροπλαστείου στον κόσμο από την Ακαδημία των 50 Καλύτερων Εστιατορίων του Κόσμου το 2016, ο ζαχαροπλάστης και σοκολατοποιός χρησιμοποιεί την τεχνική του τεχνογνωσία, το ταλέντο και τη δημιουργικότητά του για να προσφέρει ευχαρίστηση σε όλους τους λάτρεις του φαγητού.