UPDATE #NOW

Sagrada Familia: Φωταγωγήθηκαν οι δύο νέοι πύργοι στη Βαρκελώνη


JTeam

17 Δεκεμβρίου 2022

Sagrada Familia: Φωταγωγήθηκαν οι δύο νέοι πύργοι στη Βαρκελώνη
sagradafamilia.org
Μετά από 140 χρόνια, το έργο μπαίνει στην τελική ευθεία

Ο εντυπωσιακός ναός της Βαρκελώνης, Sagrada Familia φαίνεται να ολοκληρώνεται καθώς χθες φωταγωγήθηκαν για πρώτη φορά οι δύο νέοι πύργοι μετά από 140 χρόνια που ξεκίνησε η ανέγερση του ναού.

Εν όψει της καθιερωμένης χριστουγεννιάτικης συναυλίας που γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι νέοι πύργοι που είναι αφιερωμένοι στους ευαγγελιστές Λουκά και Μάρκο, φωταγωγήθηκαν, σηματοδοτώντας ένα ιστορικό γεγονός. Οι πύργοι είναι διακοσμημένοι με δύο εντυπωσιακά γλυπτά, ενός ταύρου και ενός λιονταριού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις δύο νέες κατασκευές, που αγγίζουν σε ύψος τα 135 μέτρα, έχουν ολοκληρωθεί οι 11 από τους 18 πύργους που έχουν σχεδιαστεί.

Μέχρι το 2026, όταν η Βαρκελώνη θα τιμήσει τη συμπλήρωση 100 ετών από τον θάνατο του σπουδαίου Καταλανού αρχιτέκτονα, Antoni Gaudí, εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί ο πύργος του Ιησού Χριστού. Θα είναι το υψηλότερο σημείο του οικοδομήματος, με ύψος 172,5 μέτρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η τελική ημερομηνία για την ολοκλήρωση των εργασιών, που ξεκίνησαν το 1882 και στις οποίες ο Γκαουντί αφιέρωσε τέσσερις δεκαετίες, μέχρι τον θάνατό του το 1926.

Η κατασκευή του εντυπωσιακού έργου, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, είχε ξεκινήσει στην αρχή εκείνης της δεκαετίας. Όταν η κατασκευή της Sagrada Familia πέρασε στα χέρια του Gaudi το 1883, τη μεταμόρφωσε με το χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό στιλ του, συνδυάζοντας τον γοτθικό ρυθμό και μορφές μοντερνισμού με κολόνες και αψίδες.