UPDATE #NOW

Χριστούγεννα στην Αθήνα: 5 γιορτινά events που αξίζει να πας


Τόνια Τζάφερη

20 Δεκεμβρίου 2022

Χριστούγεννα στην Αθήνα: 5 γιορτινά events που αξίζει να πας
Η καρδιά της Αθήνας χτυπά γιορτινά στα παρακάτω spots, με Χριστουγεννιάτικες αγορές και πάρτι

Πως αλλιώς θα νιώσουμε Χριστούγεννα, αν δεν απολαύσουμε τις γιορτινές εκδηλώσεις της πόλης, με θεματικές αγορές και events που κάνουν την εμφάνισή τους στην Αθήνα αυτές τις ημέρες. Η πόλη φοράει τα καλά της και ακόμη και αν δεν είσαι fan των Χριστουγέννων, μπορείς να περάσεις όμορφα και γιορτινά.

Και φέτος λοιπόν, πλήθος εκδηλώσεων και πάρτι, μας βάζουν στο cozy και εορταστικό mood της περιόδου που διανύουμε, λίγο πριν αποχαιρετήσουμε τη φετινή χρονιά. Μπορεί να μην έχουμε χιόνια και κρύο, έχουμε όμως σύμμαχο τον καλό καιρό και αυτό μας δίνει ένα πάτημα παραπάνω για εξορμήσεις στην πόλη.

Jenny.Gr

Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές από τις γιορτινές εκδηλώσεις που μας τράβηξαν την προσοχή και υπόσχονται μοναδικές γιορτινές στιγμές:

Χριστουγεννιάτικη αγορά στην Ομόνοια

Η πλατεία Ομονοίας «μεταμορφώνεται σε μία χειμερινή χώρα των θαυμάτων, φιλοξενώντας την ολοκαίνουργια συναρπαστική γιορτή, το Omonoia Christmas Market, όπως μας αναφέρουν οι διοργανωτές της αγοράς. Ο νέος εμπορικός και ψυχαγωγικός θεσμός της πρωτεύουσας γεμίζει με λάμψη και περισσότερη ζωντάνια το κέντρο της πόλης προσφέροντας λαχταριστές λιχουδιές, επιλεγμένα δώρα, μουσικές και άφθονο κέφι σε μικρούς και μεγάλους μέσα από μια σειρά ξεχωριστών εκδηλώσεων. Η επίσημη έναρξη του Omonoia Christmas Market πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, με τα εγκαίνια της Χριστουγεννιάτικης αγοράς από τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Πάρτι στη Βαρβάκειο αγορά μετά την αλλαγή του χρόνου

Κάτι παίζει τώρα τελευταία στη Βαρβάκειο, με πλήθος κόσμου να συρρέει για να απολαύσει από παραδοσιακά θαλασσινά πιάτα και σούσι, μέχρι hot dogs και σουβλάκια. Για τις γιορτές, η Βαρβάκειος σου δίνει και πάλι την λύση, αν ψάχνεσαι για το που να διασκεδάσεις μετά την αλλαγή του χρόνου, και διοργανώνει epic πάρτι για την υποδοχή της νέας χρονιάς. Στο πάρτι αυτό θα συμμετέχουν και μερικοί από τους σημαντικότερους djs της Αθήνας.

Κινηματογραφικές προβολές στο Athens Open Air Festival

Οι λάτρεις του σινεμά μπορούν να πάρουν μία γερή δόση κινηματογραφικής απόλαυσης αυτές τις γιορτές με μία μεγάλη σειρά δωρεάν προβολών σε διαφορετικά σημεία της πόλης. Τo Athens Open Air Festival, σε συνεργασία με το φεστιβάλ κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρας, θα προβάλλει από τις 17 έως τις 30 Δεκεμβρίου σε επτά σημεία της Αθήνας μερικές από τις πιο κλασικές ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου. Γνωστά μέρη της πόλης θα μεταμορφωθούν σε υπαίθρια σινεμά για να φιλοξενήσουν το κοινό που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει πολύ γνωστά φιλμ όπως τα «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» και «Η Λαίδη και ο Αλήτης».

Τα σημεία προβολών βρίσκονται στη συμβολή των οδών Ερμού και Ασωμάτων στο Θησείο, στο Θέατρο Κολωνού, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, στην πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι, στο γήπεδο μπάσκετ Αμπελοκήπων, στο Θέατρο Γκράβας και στο Ζάππειο.

«Νύχτα των Ευχών» στην πλατεία Κοτζιά

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, έξω από το δημαρχείο Αθήνας, πλήθος κόσμου θα συγκεντρωθεί για μία από τις πιο λαμπερές νύχτες ολόκληρης της χρονιάς. Στην πλατεία Κοτζιά, τα παραδοσιακά φαναράκια της «Νύχτας των Ευχών» θα ανέβουν ξανά στον ουρανό για να φωτίσουν τους δρόμους, αλλά και τις καρδιές μας με φως αγάπης και ελπίδας. Όλα με φόντο ένα εντυπωσιακό οπτικοακουστικό show από το Athens Digital Arts Festival που θα προβληθεί στην πρόσοψη του δημαρχιακού μεγάρου.

Κέντρος Νιάρχος και The Ellinikon Experience Park

Δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε την συγκεκριμένη λίστα χωρίς να συμπεριλάβουμε αυτά τα δυο πάρκα, τα οποία αποτελούν πλέον θεσμό της χριστουγεννιάτικης και γιορτινής περιόδου. Το The Ellinikon Experience Park είναι έτοιμο για την πιο λαμπερή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και μια εντυπωσιακή φωταγώγηση που θα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες, πολλές εκπλήξεις και αξέχαστες αναμνήσεις.

Όπως επίσης και το Νιάρχος, το οποίο έχει ήδη στολιστεί, ενώ πέρα από ατμόσφαιρα, έχει και φέτος το γνωστό παγοδρόμιο για μικρούς και μεγάλους.