UPDATE #NOW

Ανασκόπηση 2022: Τα διεθνή γεγονότα που σημάδεψαν ανεξίτηλα την χρονιά που «φεύγει»


1 Ιανουαρίου 2023

Ανασκόπηση 2022: Τα διεθνή γεγονότα που σημάδεψαν ανεξίτηλα την χρονιά που «φεύγει»
Από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τη δίκαιη εξέγερση των γυναικών στο Ιράν έως τις πολυσυζητημένες διαμαρτυρίες των ακτιβιστών ενάντια στην κλιματική αλλαγή σε μουσεία και χώρους τέχνης, αποχαιρετάμε το 2022 με μια ανασκόπηση των γεγονότων που συγκλόνισαν ή/και δίχασαν την διεθνή κοινή γνώμη

Το 2022 υπήρξε η χρονιά των τραγικών γεγονότων, των δυσάρεστων «εκπλήξεων», των δίκαιων εξεγέρσεων, των συγκινητικών αποχαιρετισμών και των αμφιλεγόμενων «συμβάντων» που με τη σειρά τους έγιναν η αιτία οξυμένων δημόσιων αντιπαραθέσεων. Εμείς αποχαιρετούμε τη χρονιά που «φεύγει» μέσα από τα διεθνή γεγονότα που τη σημάδεψαν ανεξίτηλα.

Το τραγικότερο γεγονός της χρονιάς υπήρξε αναμφισβήτητα η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Μέχρι σήμερα οι νεκροί και τραυματισμένοι άμαχοι ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες, οι εκτοπισμένοι σε εκατομμύρια, γεγονός που οδήγησε στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή προσφυγική κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Νοσοκομεία, ενεργειακές εγκαταστάσεις και άλλες κρίσιμες υποδομές χτυπήθηκαν, ενώ από τη λαίλαπα του πολέμου δεν γλίτωσαν ούτε μουσεία, θέατρα ή άλλα σημαντικά πολιτιστικά τοπόσημα. Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr.