UPDATE #NOW

Βουλευτής στην Αμερική πήγε στη Βουλή με τον 4 μηνών γιο του: «Εμείς οι άντρες οφείλουμε να αναλάβουμε το μέρος της ευθύνης μας»


JTeam

12 Ιανουαρίου 2023

Βουλευτής στην Αμερική πήγε στη Βουλή με τον 4 μηνών γιο του: «Εμείς οι άντρες οφείλουμε να αναλάβουμε το μέρος της ευθύνης μας»
Instagram/ washingtonpost
«Πρέπει να αναλάβουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί. Οι άντρες δεν ρισκάρουμε τη ζωή μας για να έρθει ένα μωρό στον κόσμο. Οι γυναίκες το κάνουν»

O βουλευτής της Καλιφόρνια, Jimmy Gomez εμφανίστηκε με τον 4 μηνών γιο του στην Washington στη διάρκεια της ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου της Βουλής. Ο βουλευτής που με την κίνησή του έγινε αμέσως viral, ανήκει στην παράταξη των Δημοκρατικών και απέδειξε ότι μπορεί να συνδυάσει τους ρόλους τους χωρίς να μένει πίσω σε κάποιον.

Στις φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο των social media, βλέπουμε τον βουλευτή να έχει μαζί του συνέχεια τον μικρό Hodge σε ένα μάρσιπο, ενώ σε κάποια λήψη φαίνεται να του αλλάζει πάνα.

«Όταν έφερα τον Hodge στο γραφείο, νομίζω πως όλοι ξαφνιάστηκαν, αλλά δεν ήταν και τόσο μεγάλο θέμα. Θεωρώ ότι στέλνει ένα πολύ δυνατό μήνυμα, πως εμείς οι άντρες οφείλουμε να αναλάβουμε το μέρος της ευθύνης μας. Δεν ρισκάρουμε τη ζωή μας, φέρνοντας ένα παιδί στον κόσμο. Οι γυναίκες το κάνουν», ανέφερε σε δηλώσεις του, προσθέτοντας: «Πιστεύουμε ότι δεν είναι μόνο η μητέρα ο κύριος γονιός. Δεν γίνεται αυτομάτως εκείνη που πρέπει να προσφέρει φροντίδα. Η δουλειά μου είναι πιο ευέλικτη, αφού έχω το δικό μου γραφείο. Είναι πιο εύκολο για εμένα να τον κρατήσω».

Στη συνέχεια απάντησε σε μερικές ερωτήσεις για το πώς πήγε η μέρα με τον μικρό εν ώρα δουλειάς. «Ξεκίνησα να τον ταΐζω στις 10:45. Νόμιζα πως θα τελείωνα στις 11:00, αλλά το τάισμα κράτησε μισή ώρα παραπάνω. Στη συνέχεια είχαμε μία "έκρηξη" στην πάνα του και ευτυχώς που υπάρχει μία τουαλέτα ανδρών απέναντι από το γραφείο μου». Ο βουλευτής είχε μαζί του το μωρό ακόμα και όταν ψήφισε υπέρ του υποψηφίου που υποστήριζε. Είπε μάλιστα: «Εκ μέρους του γιου μου, Hodge, και όλων των οικογενειών που ανήκουν στην εργατική τάξη και έχουν ανάγκη τη μείωση των φόρων, ψηφίζω τον Hakeem Jeffries».

Οι βουλευτές κλήθηκαν να επιστρέψουν και την επόμενη ημέρα για να ψηφίσουν ξανά καθώς ήταν δύσκολο να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής για πρώτη φορά έπειτα από 100 χρόνια. Και την επόμενη μέρα φυσικά ήταν και πάλι μαζί τους ο μικρός Hodge. Τον ίδιο δρόμο χάραξε και ο επίσης βουλευτής από το Τέξας, Salud Carbajal, ο οποίος ανέβασε στο Twitter μία φωτογραφία του ίδιου με τον γιο του δίπλα στον Gomez.

Οι συνάδελφοι βρήκαν πολύ στοργική την κίνησή του και έπαιξαν με τον μικρό, όπως η Alexandria Ocasio-Cortez. Η απόφασή του αποθεώθηκε και στα social, δίνοντας ένα φανταστικό παράδειγμα μίμησης για όλους τους μπαμπάδες που διστάζουν να το τολμήσουν.