UPDATE #NOW

Andrew Tate: Παρατείνεται η προφυλάκιση του - Τα νεωτέρα της υπόθεσης


JTeam

21 Ιανουαρίου 2023

Andrew Tate: Παρατείνεται η προφυλάκιση του - Τα νεωτέρα της υπόθεσης
@Mirror
Περιγραφές κοριτσιών στο βρετανικό δίκτυο, αποκαλύπτουν τον τρόπο με τον οποίο δρούσαν τα δυο αδέρφια

Στις φυλακές της Ρουμανίας θα παραμείνει προφυλακισμένος τουλάχιστον έως τις 27 Φεβρουαρίου ο Andrew Tate, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον πρώην κικμπόξερ, influencer και δηλωμένο μισογύνη. Ο Tate και ο αδερφός του Tristan, αντιμετωπίζουν κατηγορίες βιασμού, εμπορίας ανθρώπων, καθώς επίσης και της σύστασης οργανωμένης εγκληματικής ομάδας.

To δικαστήριο του Βουκουρεστίου ενέκρινε το αίτημα της ρουμάνικης δίωξης οργανωμένου εγκλήματος, Diicot, για την παράταση της κράτησης των αδερφών Tate και των δύο Ρουμάνων γυναικών που συνελήφθησαν μαζί τους, η μία εκ των οποίων είναι πρώην αστυνομικός. Οι τέσσερις συνελήφθησαν στις 29 Δεκεμβρίου ως ύποπτοι για εμπορία ανθρώπων, βιασμό και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με στόχο την εκμετάλλευση γυναικών. Οι αδελφοί Tate φέρεται, σύμφωνα με τους εισαγγελείς να εξανάγκαζαν γυναίκες να δημιουργούν πορνογραφικό υλικό και στη συνέχεια να το πωλούν στο διαδίκτυο.

Δύο κορίτσια περιέγραψαν στο BBC πώς ο Andrew Tate και ο αδελφός του τις προσέγγισαν, στέλνοντάς τους μηνύματα στο Instagram.

Η 16χρονη Daria, έλαβε ένα ιδιωτικό μήνυμα από τον Andrew: «Έγραφε μόνο “κορίτσι από τη Ρουμανία” και είχε ένα emoji. Μπερδεύτηκα, γιατί είχα 200 followers και ο λογαριασμός μου ήταν ιδιωτικός», περιγράφει.

«Ήταν προφανές πως ήμασταν μαθήτριες. Αναφέραμε το σχολείο μας στο βιογραφικό μας. Κατά την άποψή μου προσπαθούσε απλά να βρει κορίτσια που ήταν όσο δυνατόν πιο αθώα ή αφελή», επισημαίνει η Daria. Η κοπέλα, κόρη Ρουμάνου πολιτικού που πλέον σπουδάζει σε βρετανικό πανεπιστήμιο, δεν απάντησε ποτέ στο μήνυμα. Όμως συμπληρώνει ότι κάποιες φίλες της το έκαναν.

Σε πολλά άλλα κορίτσια, ο Andrew Tate έστελνε μηνύματα όπου ρωτούσε χαρακτηριστικά: «Νιώθω ότι σε έχω δει κάπου στην πόλη. Είναι πιθανό αυτό; Πού κρύβεσαι;», προκειμένου να μάθει για την τοποθεσία τους και να τις προσεγγίσει από κοντά και στη συνέχεια να τις εξαναγκάσει σε παραγωγή πορνογραφικού υλικού.

Το BBC σημειώνει πως τα μηνύματα που έδειξαν τα κορίτσια στο βρετανικό δίκτυο φαίνεται να έχουν σταλεί από λογαριασμούς που ταιριάζουν με εκείνους που χρησιμοποιούσαν οι αδελφοί Tate προτού αποκλειστούν από την πλατφόρμα. Αλλά το BBC δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τα μηνύματα εστάλησαν πράγματι από τους Tate ή από κάποιον που δούλευε για εκείνους.