UPDATE #NOW

Φεστιβάλ Αθηνών: Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον ο καλλιτεχνικός και διοικητικός απολογισμός της τριετίας


JTeam

24 Ιανουαρίου 2023

Φεστιβάλ Αθηνών: Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον ο καλλιτεχνικός και διοικητικός απολογισμός της τριετίας
Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ολοκληρώνει τον κύκλο μιας τριετίας γεμάτης ανατροπές και προκλήσεις, που επέφερε σημαντικές αλλαγές στην ιστορία του θεσμού, αναθέρμανε τη σχέση με το κοινό και κατέστη οικονομικά βιώσιμο παρά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και στον προγραμματισμό των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του 2023, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ολοκληρώνει τον κύκλο μιας τριετίας γεμάτης ανατροπές και προκλήσεις, που επέφερε σημαντικές αλλαγές στην ιστορία του θεσμού. Παρά την πανδημική κρίση, η νέα Καλλιτεχνική και Διοικητική Διεύθυνση του Οργανισμού, έδωσε μια πνοή ανανέωσης που αναθέρμανε τη σχέση του Φεστιβάλ με το κοινό του.

Περισσότεροι από 3.500 καλλιτέχνες, σε 177 συνολικά παραγωγές, παρουσίασαν το έργο τους στους 400.000 θεατές που τίμησαν με την παρουσία τους το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στο Ηρώδειο, στην Πειραιώς 260, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και στη Μικρή Επίδαυρο.

Και στο οικονομικό πεδίο, το Φεστιβάλ πέτυχε στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας να είναι βιώσιμο. Το 2022 υπήρξε μια αύξηση των εισπράξεων κατά 30%, ύψος που αποτελεί ρεκόρ όχι μόνο σε σύγκριση με τα πανδημικά έτη (2020 / 2021) αλλά και με την προ πανδημίας περίοδο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr